Kokeile kuukausi maksutta

Betolarin liikevaihto oli viime vuonna kymppitonnin, tappio yli 7 miljoonaa

Sementin korvaamista betonin tuotannossa kehittelevän materiaaliteknologiayritys Betolarin viime vuosi meni vielä marginaalisen liikevaihdon ja massiivisten tappioiden merkeissä.

Kuvaa työskentelystä Betolarin laboratoriossa Kannonkoskella. Siellä sijaitsee myös yrityksen pääkonttori. Kuva: Alpertti Rieskjarvi / Ruoste Productions

Betolarin liikevaihto kasvoi viime vuonna 10000 euroon edellisvuoden 6000 eurosta. Samalla yhtiön tappio moninkertaistui 7,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 1,4 miljoonasta.

Yhtiö kertoo siirtyneensä tutkimus- ja tuotekehitysvaiheesta Geoprime-konseptinsa kaupallistamisvaiheeseen Suomessa ja kansainvälisesti. Yhtiön pilottiasiakkaiden määrä kasvoi 12:een edellisvuoden 5:stä. Betolar kertoo allekirjoittaneensa vuoden jälkipuoliskolla Geoprime-konseptin käyttöönottoon tähtääviä yhteistyö- ja pilotointisopimuksia Ruskon Betonin, Lujabetonin, Kiillon, JA-KO Betonin, IBF A/S:n sekä Taran kanssa.

”Onnistuneen materiaalikehityksen mahdollistamina olemme tehneet vuonna 2021 merkittävän määrän teollisia asiakaspilotteja Euroopassa 10 ja Aasiassa 2 uuden pilottiasiakkaan kanssa. Lähinnä kuivapuristetuotteita koskevien Geoprime-pilottien alustavat tulokset ovat olleet erittäin myönteisiä. Niiden tavoitteena on johtaa kaupallisiin sopimuksiin. Euroopassa potentiaaliset asiakkaat ovat poikkeuksetta olleet kiinnostuneita tutustumaan ratkaisuumme, pilotoimaan tuoteryhmiä sekä neuvottelemaan aidoista kaupallisista sopimuksista. Aasiassa olemme ryhtyneet valmistelemaan kaupallisen ja teknisen alueorganisaation rakentamista sekä tehneet ensimmäiset teolliset pilotit Intiassa ja Indonesiassa”, toimitusjohtaja Matti Löppönen sanoo tiedotteessa.

Betolar listautui Helsingin pörssiin joulukuussa 2021. Listautumisen yhteydessä se keräsi noin 34,5 miljoonan euron bruttovarat.

Betolar on vuonna 2016 perustettu suomalainen kasvuvaiheen materiaaliteknologiayritys. Se ei itse valmista rakennusmateriaaleja vaan tarjoaa suojattua materiaaliteknologiaa, jatkuvasti kehittyvää data- ja tekoälyalustaa sekä kaupallista ja teollista osaamistaan asiakkaidensa käyttöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betolarin liikevaihto oli viime vuonna kymppitonnin, tappio yli 7 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat