Kokeile kuukausi maksutta

Betolarin listautumisanti keskeytettiin ylimerkinnän vuoksi

Sementin korvaamista betonin tuotannossa kehittelevän Betolarin pörssilistautumiseen liittyvä instituutioanti on ylimerkitty ja merkintä keskeytetty 7. joulukuuta. Yleisöanti keskeytettiin jo 3. joulukuuta.

Kuvaa työskentelystä Betolarin laboratoriossa Kannonkoskella. Siellä sijaitsee myös yrityksen pääkonttori. Kuva: Alpertti Rieskjarvi / Ruoste Productions
Kuuntele juttu

Betolarin osakkeiden kaupankäynnin Helsingin pörssin ylläpitämällä First North -markkinapaikalla odotetaan alkavan torstaina 9. joulukuuta.

Listautumisen tavoitteena oli mahdollistaa Betolarin kasvustrategian toteutuminen. Betolar pyrki keräämään listautumisannilla noin 35 miljoonan euron bruttovarat. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, tietyt SP-Rahastoyhtiön hallinnoimat rahastot, Ahlström Invest, Nidoco, Merimieseläkekassa ja S-Pankki Fenno Osake olivat sitoutuneet jo etukäteen merkitsemään osakkeita listautumisannissa yhteensä noin 24 miljoonalla eurolla.

Betolar on vuonna 2016 perustettu suomalainen kasvuvaiheen materiaaliteknologiayritys. Betolar ei itse valmista rakennusmateriaaleja, vaan se tarjoaa suojattua materiaaliteknologiaa, jatkuvasti kehittyvää data- ja tekoälyalustaa sekä kaupallista ja teollista osaamistaan asiakkaidensa käyttöön.

Yhtiön Geoprime-ratkaisulla voidaan muuntaa aiemmin vähän hyödynnettyjä tai hyödyntämättömiä teollisuuden sivuvirtoja betonin valmistuksessa käytettävän sementin korvikkeeksi. Betolarin mukaan sen tekoälyä hyödyntävät materiaali- ja tuotantokehitysinnovaatiot voivat vähentää hiilidioksidipäästöjä raaka-ainetasolla jopa 80 prosenttia perinteiseen, sementin käyttöön perustuvaan betonin valmistukseen verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betolarin listautumisanti keskeytettiin ylimerkinnän vuoksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat