Kokeile kuukausi maksutta

Ei visuaalista tykitystä vaan ratanörttien näpertelyä – Espanjalaisessa indie-pelissä voi rakentaa Suomen rataverkon mieleisekseen

NIMBY Rails -pelissä rakennetaan raiteita oikeaan karttapohjaan. Se antaa mahdollisuuden tavoitella mahdollisimman realistista lopputulosta tai korjata rataverkon puutteet.

1990-luvulla julkaistu Railroad Tycoon -pelisarja antoi jokaiselle mahdollisuuden toimia oman elämänsä liikennesuunnittelijana kotikoneelta. Rautahepojen reittejä pitkin Yhdysvaltain keskilänttä rakentaessa mieleen hiipi väkisinkin toive, että saman voisi tehdä Suomessa.

Viime vuonna tästä tuli mahdollista, kun Barcelonassa majaansa pitävä pieni indie-pelistudio Weird and Wry julkaisi Nimby Rails -nimisen pelin, jossa ratoja rakennetaan tosimaailman karttapohjaan. Kylät, tiet ja ratakäytävät ovat olemassa, kiskot on vedettävä niiden lomaan. Vaihtoehtoina ovat maantaso, silta tai tunneli.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ei visuaalista tykitystä vaan ratanörttien näpertelyä – Espanjalaisessa indie-pelissä voi rakentaa Suomen rataverkon mieleisekseen”

Viimeisimmät näkökulmat