Kokeile kuukausi maksutta

GRK urakoi kolme siltaa ja leventää valtatietä Simossa – kilpailutus meni alun perin mönkään liian kovan hintatason takia

Väylävirasto käynnistää Simon taajaman kohdalle sijoittuvan hankkeen ”Vt 4 Etappitie-Simojoen silta” rakentamistyöt maaliskuussa.

Urakassa levennetään valtatietä ja rakennetaan se keskikaiteelliseksi. Hankkeeseen sisältyy kolmen uuden sillan, eritasoliittymän ja jalankulun ja pyöräilyn väylän rakentamista sekä melunsuojausta. Urakoitsijana toimii GRK Infra. Urakka valmistuu syksyllä 2023. Urakkahinta on noin 8,6 miljoonaa euroa.

Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä toteaa hankkeessa rakennettavien täysmittaisten liittymis- ja kääntymiskaistojen parantavan Simon taajaman kohdan liittymien turvallisuutta. Keskikaiteiden ansiosta poistuu myös mahdollisuus kohtaamisonnettomuuksiin, joissa auto suistuu vastaantulevien kaistalle.

”Tämä Simon kuntakeskuksen kohdan tienrakennustyö viimeistelee valtatien parantamistyöt Simon kohdalla. Nämä toimenpiteet yhdessä rakennettavan Ranuantien eritasoliittymän kanssa parantavat liikenneturvallisuutta Simon kohdalla merkittävästi”, Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Vt 4 Etappitie-Simojoen silta -hanke on yksi valtion neljännen lisätalousarvion kohteista vuodelle 2020. Valtatien 4 liittymien parantamiseen Simossa kuuluu lisäksi syksyllä 2021 valmistunut Karsikon liittymä sekä Ranuantien eritasoliittymän rakentaminen.

Väylävirasto järjesti alun perin urakkakilpailun, jossa nyt käynnistyvä Simon taajaman kohta sekä Ranuantien eritasoliittymä olivat samassa urakassa. Väylävirasto kuitenkin keskeytti tarjouskilpailun kesällä 2021, koska saatujen tarjousten hinnat olivat merkittävästi ennakoitua kalliimpia.

”Kustannustason nousu yllätti, sillä hankkeen tiesuunnitelmien kustannusarvio on tältä keväältä. Hankkeen sisältöä supistettiin hiukan kilpailutuksessa, jotta se olisi mahtunut rahoitukseen”, Väyläviraston Keijo Heikkilä kommentoi epäonnistunutta kilpailutusta kesällä 2021.

Väylävirasto kilpailutti nopeasti erillisenä urakkana Ranuantien eritasoliittymän rakentamisen. Lokakuussa 2021 käynnistynyt Ranuantien eritasoliittymä -urakka meni lopulta sekin GRK Infralle. Sen urakkahinta on noin 9,6 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK urakoi kolme siltaa ja leventää valtatietä Simossa – kilpailutus meni alun perin mönkään liian kovan hintatason takia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat