Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo saneeraa nyt KHO:ta – urakka valmis syksyllä 2023

Perusparannuksessa toimitilat muutetaan nykyaikaisiksi työympäristöiksi ja istuntosaleiksi.Talotekniikka uusitaan kokonaisuudessaan ja rakennukset liitetään kaukokylmäverkkoon.

Senaatti-kiinteistöt tekee perusparannuksen korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) noin 6 000 neliön toimitiloihin Helsingissä. Rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja tilat valmistuvat syksyllä 2023. Perusparannuksen pääurakoitsija on Lujatalo.

Perusparannuksessa toimitilat muutetaan nykyaikaisiksi työympäristöiksi ja istuntosaleiksi. Tilankäyttöä tehostetaan  ja hankkeen valmistuttua KHO:n käytössä on Unioninkadun puolella viisi kerrosta aiemman seitsemän sijaan. Fabianinkadun pääsisäänkäynnin tietoturvallisuutta parannetaan uudella asiointitilalla.

Talotekniikka uusitaan kokonaisuudessaan ja rakennukset liitetään kaukokylmäverkkoon. Rakennuksen katto puretaan ja uusitaan sekä välipohjien vanhat täytteet vaihdetaan. Suojeltujen rakennusten korjaustyöt tehdään tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Urakoitsija rajaa työmaa-alueen käyttöönsä Fabianinkadulla ja Unioninkadulla, ja tämä aiheuttaa työmaan kohdalla poikkeavia liikennejärjestelyjä. Fabianinkadun toinen kaista suljetaan autoliikenteeltä remontin ajaksi.

Perusparannuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelija on työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto A-Konsultit ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli.

Fabianinkadun puoleinen rakennus on rakennettu vuonna 1902 ja Unioninkadun puoleinen rakennus vuonna 1952. Tilat on peruskorjattu KHO:n käyttöön vuonna 1984.

KHO on muuttanut remontin ajaksi väistötiloihin Hakaniemeen Paasivuorenkadulle rakennustöiden ajaksi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo saneeraa nyt KHO:ta – urakka valmis syksyllä 2023”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat