Kokeile kuukausi maksutta

Pysähtyykö jo sadoilla miljoonilla rakennettu hanke? Venäjän aggressiiviset toimet saattavat näkyä Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla

Ukrainan kriisi järisyttää maailmaa, mutta Pyhäjoella uskotaan edelleen venäläisten rakentamaan ydinvoimalaan. Valmistelevaa rakentamista on tehty jo sadoillamiljoonilla euroilla, mutta rakentamisluvan saaminen ei ole läpihuutojuttu. SRV pettyi omistusoperaatioonsa.

Pyhäjoen voimala-alueella on jo rakennettu paljon. Fennovoiman hallintorakennus valmistuu ensi kesänä, taustalla näkyy työmaan tukirakennuksia. Kuva: Fennovoima

Venäjän aggressiiviset toimet Ukrainan ympäristössä ovat kiristäneet kansainvälisen tilanteen äärimmilleen. Pyhäjoella kuitenkin jatketaan Hanhikiven ydinvoimalan rakentamiseen tähtääviä valmistelevia töitä entiseen malliin.

Laitoksen toimittaa venäläisen valtionyhtiö Rosatomin tytäryhtiö Raos Projekt. Ydinvoimayhtiö Fennovoimasta on suomalaisomistuksessa kaksi kolmasosaa ja loput Rosatomilla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pysähtyykö jo sadoilla miljoonilla rakennettu hanke? Venäjän aggressiiviset toimet saattavat näkyä Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla”

Viimeisimmät näkökulmat