Kokeile kuukausi maksutta

Sato jäi ympäristötavoitteistaan – energiaa ja vettä kului odotettua enemmän

Sato jatkaa vuokra-asuntokannan energiatehokkuutta parantavia korjauksia pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tavoitteena on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta vähintään 30 prosenttia.

SATOn investoinnit vuokra-asuntoihin olivat viime vuonna 167,1 miljoonaa euroa. Asuntojen korjaamiseen ja laadun parantamiseen se käytti 93,6 miljoonaa euroa, josta korjausinvestointeja oli yhteensä 75,9 miljoonaa euroa.

Vuokra-asuntoyhtiö Sato kertoo tuoreessa vastuullisuusraportissaan, että se jäi vuodelle 2021 asettamistaan energiansäästö- ja vedenkulutustavoitteista.

Toimitusjohtaja Antti Aarnion mukaan yhtiö teki viime vuonna laajan kartoituksen ilmastonmuutoksesta aiheutuvista riskeistä ja mahdollisuuksista sekä niiden lisäksi kahden ja neljän asteen skenaarioanalyysit.

”Emme kuitenkaan onnistuneet energiansäästötavoitteessa. Asuntojen lämmitystarve oli tavallista suurempi kylmempien ajanjaksojen vuoksi ja koronapandemian jatkuessa osa merkittävistä energiansäästöinvestoinneista siirtyi eteenpäin. Tästä johtuen myös toiminnastamme aihetuvat hiilidioksidipäästöt kasvoivat. Onnistuimme säästämään vettä vuoteen 2020 verrattuna, mutta emme päässeet asettamaamme tavoitteeseen”, Aarnio tunnustaa.

Saton investoinnit vuokra-asuntoihin olivat viime vuonna 167,1 miljoonaa euroa. Asuntojen korjaamiseen ja laadun parantamiseen se käytti 93,6 miljoonaa euroa, josta korjausinvestointeja oli yhteensä 75,9 miljoonaa euroa.

Vuonna 2021 Satolle valmistui 235 vuokra-asuntoa ja 71 omistusasuntoa. Peruskorjauksesta valmistui kertomusvuonna yhteensä 354 vuokra-asuntoa. Rakenteilla oli vuodenvaihteessa 1100 vuokra-asuntoa ja 52 joustokotia. Peruskorjauksessa oli 422 vuokra-asuntoa.

Marraskuussa 2021 yhtiö allekirjoitti Euroopan Investointipankin kanssa 80 miljoonan euron lainasopimuksen.

”Rahoitus tukee Saton nykyisen vuokra-asuntokannan energiatehokkuutta parantavia korjauksia pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tavoitteena on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta vähintään 30 prosenttia”, Aarnio kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sato jäi ympäristötavoitteistaan – energiaa ja vettä kului odotettua enemmän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat