Kokeile kuukausi maksutta

SRV ja JKMM Arkkitehdit saivat Kansallismuseon laajennusurakan – allianssihankkeen arvo 55 miljoonaa

Laajennuksen suunnittelee JKMM Arkkitehdit. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2022 ja lisärakennus valmistuu kesällä 2025.

Lisärakennuksen laajuus on noin 5 700 kerrosneliötä, josta alle tuhat kerrosneliötä sijaitsee maan päällä ja muut tilat maan alla kahdessa tasossa. (Kuva: SRV)

SRV ja Senaatti-kiinteistöt ovat tehneet sopimuksen Kansallismuseon lisärakennushankkeesta.

Kärkihankeallianssimallilla toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 55 miljoonaa euroa, josta SRV:n osuus on noin 45,6 miljoonaa euroa. Hankkeen kehitysvaihe käynnistyy välittömästi. Toteutusvaiheeseen siirtymisestä tehdään erillinen päätös arviolta syksyllä 2022, jolloin hanke siirtyy SRV:n tilauskantaan.

Hankkeessa toteutetaan vuonna 1910 valmistuneen Kansallismuseon yhteyteen laajennusosana lisärakennus, jonka toiminnot tulevat sijoittumaan pääosin maan alle. Lisärakennuksen laajuus on noin 5 700 kerrosneliötä, josta alle tuhat kerrosneliötä sijaitsee maan päällä ja muut tilat maan alla kahdessa tasossa.

Hankkeen rakennustyöt on suunniteltu käynnistyväksi syksyllä 2022 ja Kansallismuseon lisärakennus valmistuu kesällä 2025. Uusi museokokonaisuus avataan tammikuussa 2026.

Hankkeen tilaajana ja rakennuttajana toimii valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt, jonka hallinnassa on useita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita valtion kiinteistöjä.

Laajennuksen suunnittelee JKMM Arkkitehdit, ja suunnitelma perustuu heidän yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseensa ”Atlas”.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV ja JKMM Arkkitehdit saivat Kansallismuseon laajennusurakan – allianssihankkeen arvo 55 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat