Kokeile kuukausi maksutta

Den Group kasvatti liikevaihtoaan viidenneksellä viime vuonna – kustannuspaineet söivät kannattavuutta

Kotimainen pientalojen ja erilaisiin käyttötarkoituksiin räätälöityjen hallitilojen toteuttaja Den Group kasvatti vuonna 2021 liikevaihtoaan 208,7 miljoonaan euroon edellisvuoden 174,0 miljoonasta eurosta.

Designtalon kohde Lohjan Asuntomessuilla vuonna 2021. Kuva: Den Group
Kuuntele juttu

Kannattavuus ei kuitenkaan kehittynyt kasvun mukana. Konsernin käyttökate laski kustannuspaineissa hivenen 14 miljoonaan euroon ja oli 6,7 prosenttia liikevaihdosta. Liiketulos puolestaan oli 10,5 miljoonaa euroa eli kutakuinkin edellisvuoden tasolla. Den ei kerro viimeisen viivan alle jäänyttä tulosta.

Den-konserni toteutti viime vuonna yhteensä lähes 800 omakotitaloa, joista 600 muuttovalmiina. Denin talomerkkien – Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti – markkinaosuus muuttovalmistoteutuksista oli Rakennustutkimus RTS:n mukaan vuonna 2021 yhteensä 26 prosenttia.

Kesän jälkeen rakennusmateriaalien ja työvoiman saatavuuden kanssa ilmeni ongelmia, joista yhtiö kertoo selvinneensä hyvien, vakiintuneiden toimittajasuhteiden avulla. Kuumenneiden rakennusmateriaalimarkkinoiden aiheuttamat hinnankorotukset kuitenkin hidastivat hieman talokauppaa vuoden jälkipuoliskolla.

”Denin taloja myytiin vuonna 2021 ennätysmäärä, euromääräisesti lähes 45 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kun muuttovalmiskodin saa noin 8 kuukaudessa tilauksesta, iso osa näistä taloista luovutetaan ja tuloutetaan kokonaisuudessaan liikevaihtoon vasta vuonna 2022”, konsernin toimitusjohtaja Jussi Niemelä kertoo tiedotteessa.

Konserniin kuuluva Talliosake tuotti kaksikymmentä hallikohdetta Suomessa ja kolme Ruotsissa. ”Hyvää kysyntää kuvastaa, että vuodenvaihteessa valmisteilla oli lisäksi neljätoista kohdetta Suomessa ja kuusi Ruotsissa”, Niemelä sanoo.

Den palkkasi viime vuoden aikana henkilöstöä huomattavasti lisää. Henkilöstön määrä kasvoi vuoden loppuun mennessä 69 hengellä 518:aan, joista 61 prosenttia oli toimihenkilöitä ja 39 prosenttia toimi tehtailla ja työmailla. Tiistaina 29. maaliskuuta 2022 Den kertoi kuitenkin käynnistäneensä muutosneuvottelut lomautuksista ja irtisanomisista mutta ei julkistanut henkilöstövähennystarpeensa määrää.  Konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mrouen mukaan taustalla on Ukrainan sota, joka osaltaan vaikuttaa raaka-aineiden ja materiaalien saatavuuteen ja hintoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Den Group kasvatti liikevaihtoaan viidenneksellä viime vuonna – kustannuspaineet söivät kannattavuutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat