Kokeile kuukausi maksutta

Ekovillasta tuttu Ecoup kasvoi viidenneksellä – Patentti mineraalivillan jauhatukseen tarkoitetulle laitteistolle

Kiertotaloustuotteita ja -palveluita rakennusalalle kehittävän Ecoupin liikevaihto kasvoi selvästi vuonna 2021, mutta tulostaso säilyi kutakuinkin ennallaan.

Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna 20,0 prosenttia 31,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 26,1 miljoonasta. Tulos ennen veroja koheni 1,72 miljoonaan euroon 1,68 miljoonasta. Suhteellinen kannattavuus heikkeni, mitä yhtiö selittää merkittävillä kasvupanostuksilla.

”Eristetuotteiden kysyntä kehittyi positiivisesti. Rakentajien kasvanut valveutuneisuus ympäristökysymyksissä tukee hiilineutraalien tuotteidemme kysyntää. Vähähiilisen rakentamisen trendiä kuluttajien vaatimusten ohella voimistavat myös käynnissä olevat säädöshankkeet ja niiden eteneminen. Levyeristeemme kysyntä ajoittain jopa ylitti valmistuskapasiteettimme. Levyeristeen tuotantokapasiteetin nostamiseen tähtäävät investointimme aloitettiin ja ne ovat edenneet suunnitellusti”, toimitusjohtaja Antti Ollikainen sanoo tiedotteessa.

”Kiertotalousteknologian kaupallistaminen ja jatkokehityshankkeet etenivät suunnitellusti, ja patentointivalmius innovaatiolle saavutettiin vuoden 2021 loppuun mennessä. Tilikaudelle 2021 ei teknologialiiketoiminnasta vielä liikevaihtoa juurikaan muodostunut, mutta myynnin mahdollistavaa tuotteistamistyötä ja konseptia kehitettiin tehokkaasti. Odotetusti huomaamme, että ratkaisullemme on kysyntää Euroopan laajuisesti.”

Yhtiö sai kehittämälleen laitteistolle patentin Suomessa tilikauden päättymisen jälkeen maaliskuussa 2022. Tällä patentoidulla laitteistolla tuotettu, mineraalivillajätteestä valmistettu jauhe sopii muun muassa sementin korvaamiseen. Ollikaisen mukaan laitteistolla tuotetun uusioraaka-aineen todennettu hiilijalanjälki on alle 10 prosenttia perinteisen sementin hiilijalanjäljestä. Vireillä on myös kansainvälinen patenttihakemus.

Yhtiö ei anna taloudellista ohjeistusta vuodelle 2022 kiristyneestä geopoliittisesta tilanteesta ja sen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen.

Ecoup listautui syksyllä Helsingin pörssin First North -listalle. Yhtiö tunnetaan erityisesti kierrätetystä puukuidusta valmistettavasta Ekovilla-eristeestä. Yhtiö tuottaa myös esimerkiksi teollisuuden ylijäämävillasta valmistettua puhallusvillaa, Ikivillaa. Palveluihin kuuluu myös vastaanottaa purkumineraalivillaa ja valmistaa siitä geopolymeerejä, joita voi hyödyntää muun muassa betonirakentamisessa, asfaltin valmistamisessa ja tiilien sekä pihakivien valmistuksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ekovillasta tuttu Ecoup kasvoi viidenneksellä – Patentti mineraalivillan jauhatukseen tarkoitetulle laitteistolle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat