Kokeile kuukausi maksutta

Hyvinkään Hangonsiltaan rakennetaan lisää asuntoja

Rakentaminen käynnistyy joko vuonna 2023 tai 2024.

Hyvinkään Hangonsillan toisen vaiheen kumppanuuskaavoituksen yhteistyökumppaniksi on valittu kortteli 82:n osalta Asuntosäätiön, A-Kruunun ja YIT Suomen yhteenliittymä. Hankkeen suunnittelijana toimii ARCO Architecture Company.

Suunnitelmassa luodaan monimuotoinen ja arkkitehtonisesti toimiva asuinalueen ydin Hyvinkään Hangonsiltaan. Hangonsillan kortteliin rakentuu 5–6-kerroksinen nauhamainen lamellikerrostalo ja kolme pistetaloa. Taloissa on monipuolinen asuntotarjonta: asumisoikeus-, vuokra- ja omistusasuntoja.

Kortteliin tulee suojaisa ja viihtyisä sisäpiha, josta avautuu näkymiä ympäristöön. Sisäpihalta on vaivattomat reitit ympäröiville kevyen liikenteen väylille. Suunnitelmassa esitetyt ratkaisut ottavat huomioon erityisesti ilmastonmuutokseen sopeutumisen. Hankkeen rakentaminen käynnistyy arviolta vuosien 2023–2024 aikana.

Asuntosäätiö rakennuttaa kortteliin noin 50 asumisoikeusasuntoa.

”Rakennutamme hyvien kulkuyhteyksien äärelle uusia asumisoikeusasuntoja erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Astreankadun asumisoikeuskohteemme kodit ovat olleet erittäin haluttuja, mikä kannusti meitä lisäämään asumisoikeuskotikantaamme Hyvinkäällä”, kertoo Asuntosäätiön hankekehitysjohtaja Katariina Haigh.

A-Kruunu rakennuttaa kortteliin noin 50 Ara-vuokra-asuntoa. YIT Suomi toteuttaa korttelin vapaarahoitteiset asunnot.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyvinkään Hangonsiltaan rakennetaan lisää asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat