Kokeile kuukausi maksutta

Jatke toteuttaa Kojamolle vuokra-asuntoja entiseen Teknillisen korkeakoulun rakennukseen

Kojamoon kuuluva Lumo Kodit ja Jatke Toimitilat ovat sopineet premium-tason vuokra-asuntojen toteutuksesta vanhaan Teknillisen korkeakoulun rakennukseen Helsingin Bulevardi 31:ssä.

Vanha ja uusi kemian rakennus. Kuva: Kojamo

Entisen Teknillisen korkeakoulun kemian laboratorio- ja opetustiloihin rakentuu 77 uutta vuokra-asuntoa, ja ne valmistuvat syksyllä 2023. Bulevardi 31:en rakentuu erikokoisia asuntoja yksiöistä aina viiden huoneen asuntoihin. Asukkaiden yhteiseen käyttöön tulee tilava saunaosasto ja oleskeluun tarkoitettu tila.

Vanha Teknillisen korkeakoulun kortteli Helsingin ytimessä oli viimeksi Metropolia Ammattikorkeakoulun käytössä. Teknillisen opetuksen keskittymänä toiminut korttelikokonaisuus käsittää neljä rakennusta: Teknillisen korkeakoulun entisen päärakennuksen, Bulevardi 29:n rakennuksen, korttelin sisäosassa olevan tiilisen vanhan kemian rakennuksen sekä pitkänomaisen uuden kemian rakennuksen. Päärakennus valmistui jo vuonna 1877. Vanha kemian laboratoriorakennus valmistui vuonna 1899, ja sitä laajennettiin vuonna 1920. Uusi kemian rakennus on vuodelta 1949.

Kortteli sijaitsee Hietalahden torin laidalla, ja myös Sinebrychoffin puisto on aivan vieressä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke toteuttaa Kojamolle vuokra-asuntoja entiseen Teknillisen korkeakoulun rakennukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat