Kokeile kuukausi maksutta

Myös Kannustaloissa nyt lakonuhka – asialla ammattiliitto Pro

Valtaosa mekaanisen metsäteollisuuden yrityksistä on jo sopinut yrityskohtaiset työehtosopimukset yhteistyössä Ammattiliitto Pron ja Teollisuusliiton kanssa. Mahdollisen lakon tavoitteena on saada samantasoiset sopimukset jäsenille myös Kannustaloissa, Kuhmo oy:ssä ja Pölkky oy:ssä.

Ammattiliitto Pro on antanut lakkovaroituksen kolmeen mekaanisen metsäteollisuuden yritykseen ajalle 21.3. – 3.4.2022. Kyseiset työtaistelu-uhan piirissä olevat yritykset ovat Kannustalot oy, Kuhmo oy ja Pölkky oy.

Syynä on se, etteivät pitkään jatkuneet työehtosopimusneuvottelut uudesta toimihenkilöiden yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta ole johtaneet kyseisissä yrityksissä tuloksiin.

”Valtaosa mekaanisen metsäteollisuuden yrityksistä on jo sopinut yrityskohtaiset työehtosopimukset yhteistyössä Ammattiliitto Pron ja Teollisuusliiton kanssa. Lakon tavoitteena on saada samantasoiset sopimukset jäsenille myös näissä yrityksissä”, Pro puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo tiedotteessa.

Toteutuessaan lakon piirissä ovat kaikki helmikuun lopussa umpeutuneen mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimuksen mukaiset työt.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Myös Kannustaloissa nyt lakonuhka – asialla ammattiliitto Pro”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat