Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusmateriaalien varastot tyhjenevät parissa kuukaudessa – ”Kaikki toimijat ovat haukkoina liikkeellä yrittämässä varmistaa terästoimituksiaan, mutta tuskin tavaraa riittää kaikille”

Rakentamisen materiaalipula iskee kesällä.

Kotkan Satama Areenan teräsrunko on pääosin pystyssä. Puurungon asennus on myös käynnistynyt. Kuva: SRV

Suomalaisten rakennusliikkeiden suorat materiaaliostot Venäjältä ovat loppuneet tai ainakin vaikeutuneet huomattavasti. Toimitusketjut ovat pidentyneet ja raaka-aineiden ja materiaalien hinnat ovat olleet nousussa.

EU:n Venäjälle määräämien pakotteiden listalle lisättiin viime viikolla tuontipakotteita myös rauta- ja terästuotteiden osalta. Pakotteiden alaisten rauta- ja terästuotteiden tuonti Venäjältä Suomeen oli viime vuonna 72 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusmateriaalien varastot tyhjenevät parissa kuukaudessa – ”Kaikki toimijat ovat haukkoina liikkeellä yrittämässä varmistaa terästoimituksiaan, mutta tuskin tavaraa riittää kaikille””

Viimeisimmät näkökulmat