Kokeile kuukausi maksutta

Väylä tarjoaa ratahankkeisiin sisääntulourakoita – avaa ovia uusille tekijöille

Uutta mallia kokeillaan Kontiomäen ja Paltamon ratapihojen päällysrakenneurakoissa. Molemmissa kohteissa on tarkoitus päästä rakennustöihin ensi syksynä.

Väyläviraston tavoitteena on monipuolistaa uudella mallilla markkinatarjontaa, antaa uusille tekijöille mahdollisuus kartuttaa referenssejä ratahankkeista ja lisätä kilpailua.

Suomen rataverkkoa kehitetään nyt ennätystahtia ja hankkeiden määrä on alkanut jo näkyä resurssipulana ja markkinoiden ylikuumentumisena.

Tämä on havaittu myös Väylävirastossa, joka vastaa ongelmaan ratahankkeiden sisääntulourakoilla, joissa referenssivaatimukset ovat tietyissä kohteissa tavanomaista kevyemmät. Vastaava toive on tullut myös markkinoilta, sillä sisääntulourakat mahdollistavat myös uusien toimijoiden osallistumisen kilpailutuksiin.

”Tavoitteenamme on monipuolistaa markkinatarjontaa, antaa uusille tekijöille mahdollisuus kartuttaa referenssejä ratahankkeista ja lisätä kilpailua. Toiveena on, että saamme tätä kautta uusia varteenotettavia pääurakoitsijoita, jotka kykenevät itsenäisesti rakentamaan perusurakoita tulevaisuudessa”, kertoo Väyläviraston projektien toteutusosaston apulaisjohtaja Miia Kari.

Uutta mallia kokeillaan Kontiomäen ja Paltamon ratapihojen päällysrakenneurakoissa. Molemmissa kohteissa on tarkoitus päästä rakennustöihin ensi syksynä.

Niistä saatujen kokemusten pohjalta arvioidaan tuleeko mallista pysyvä toimintatapa. Samalla määritellään rahoitustaso, jolla sisääntulourakoita tulevaisuudessa mahdollisesti hankitaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Väylä tarjoaa ratahankkeisiin sisääntulourakoita – avaa ovia uusille tekijöille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat