Kokeile kuukausi maksutta

Ylivieskan yrityspuistoon lähes siirtomaksutonta sähköä – Skarta rakentaa ”vierivoimaa”

Teollisuusalueelle suunnitellaan oma sähköenergian sisäverkko, joka tuottaisi yrityspuiston yrityksille edullista, aurinkoenergiaan perustuvaa sähköä.

Skarta vie mm. aurinkoenergiaan perustuvaa Vierivoima-konseptiaan nyt Ylivieskan uuteen yrityspuistoon. (Kuva:Skarta)

Skarta Groupin tytäryhtiö Skarta Energy, Ylivieskan kaupunki sekä vaativia putkistoratkaisuja voimalaitoksiin, prosessiteollisuuteen ja teollisuuteen tarjoava Recion ovat tehneet aiesopimuksen uudesta Vierivoima-hankkeesta, jonka tarkoituksena on rakentaa teollisuusalueelle hiilineutraali yrityspuisto.

Käytännössä teollisuusalueelle suunnitellaan Recionin omistamaan isoon teollisuuskiinteistöön oma sähköenergian sisäverkko, jolla sähkön tuottaminen on mahdollista lähes kokonaan ilman siirtomaksuja. Verkko tuottaisi yrityspuiston yrityksille edullista, aurinkoenergiaan perustuvaa sähköä.

Recion toimii yrityspuiston ankkuriyrityksenä ja markkinoi puistoa toimitiloja tarvitseville yrityksille. Vierivoima on puolestaan Skartan kehittämä konsepti, jonka tarkoituksena on tarjota kaupungeille, kunnille ja niiden alueella toimiville teollisille toimijoille puhtaita energiaratkaisuja.

Uusiutuvan, päästöttömän ja hiilineutraalin energian tuottamisessa hyödynnetään paikallisesti tuotettua aurinko- ja tuulivoimaa, energian varastointi- ja akkuteknologiaa sekä tulevaisuudessa mahdollisesti myös vedyllä tuotettua sähköä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ylivieskan yrityspuistoon lähes siirtomaksutonta sähköä – Skarta rakentaa ”vierivoimaa””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat