Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintiliitto: Vastikkeiden korotukset ja energiaremontit yhtiökokousten agendalla

Osakkaat ovat entistä kiinnostuneempia energiatehokkuutta parantavista toimista. Myös taloyhtiöiden lämmitys-, huolto- ja muut vastaavat ylläpitokustannukset ovat kasvusuunnassa

Entistä useammassa taloyhtiössä keskustellaan kevään yhtiökokouksissa energiakuluista ja -remonteista.
Kuuntele juttu

Energiaremontit ja vastikkeiden korotukset ovat Isännöintiliiton mukaan monen taloyhtiön asialistalla tämän kevään yhtiökokouksissa.

Energiaremonttien suosio lisääntyy taloyhtiöissä muun muassa energiakustannusten kasvun vuoksi, mutta yhä useammin taustalla vaikuttavat myös asumisen ympäristövaikutukset. Valtio on lisännyt ARA:n jakamien energia-avustusten määrää merkittävästi, joten kannustimet remontteihin ovat nyt kunnossa, Isännöintiliitto vinkkaa.

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Valkaman mukaan hallituksen ja isännöitsijän kannattaakin varautua vastaamaan energiaremontteihin liittyviin kysymyksiin. Vaikka remonteista ei vielä tehtäisi päätöksiä, on energiatehokkuuteen liittyvä näkökulma hyvä ottaa huomioon esimerkiksi kunnossapitotarveselvityksessä ja tulevien korjaushankkeiden suunnittelussa.

”Osakkeenomistajat ovat kiinnostuneita siitä, mitä energiatehokkuuteen tähtääviä toimenpiteitä omassa taloyhtiössä aiotaan tehdä. Energiakustannusten nousu ja halu hillitä ilmastonmuutosta näkyvät keskustelussa”, sanoo Valkama.

Myös taloyhtiöiden lämmitys-, huolto- ja muut vastaavat ylläpitokustannukset ovat kasvusuunnassa ja hoitovastikkeiden korotuksiin on syytä varautua.

”Samalla on hyvä huomioida, että hallitus ei esitä vastikkeen nostamista huvikseen, vaan taustalla on tarve kerätä riittävästi varoja yhtiön kaikkien kulujen kattamiseen”, Valkama painottaa.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Isännöintiliitto: Vastikkeiden korotukset ja energiaremontit yhtiökokousten agendalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat