Kokeile kuukausi maksutta

Neuvottelut kariutuivat – JHL:n lakko on alkamassa Destiassa maanantaina

Lakko koskee energia-ICT-verkostoalan-työehtosopimuksen piiriin kuuluvia tehtäviä.

Kuuntele juttu

Destian ja ammattiliitto JHL:n väliset neuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina, kertoo JHL tiedotteessa.

JHL on ilmoittanut aloittavansa lakon Destiassa 2.5.2022 energia-ICT-verkostoalan-työehtosopimuksen piiriin kuuluviin tehtäviin liittyen.

Ammattiliiton mukaan Destia petti lupauksensa työehtojen säilyttämisestä ja estää tarkoituksella työntekijöidensä järjestäytymisoikeuden JHL:ään.

Lue lisää: JHL aloittaa taas lakon Destiassa

Destian mukaan sähkötöitä tekevien palkkaus ja työsuhteen edut ovat Destiassa ennallaan, eikä lakko koske niitä. Syynä lakkoon on luottamusmiesvalintaan liittyvä erimielisyys.

Destia vaihtoi työnantajaliittoa

Destia liittyi Infra ry:n jäseneksi viime vuoden lokakuun alusta. Yhtiö siirtyi noudattamaan Rakennusliiton kanssa sovittua infra-alan työehtosopimusta 1.2.2022. Se erosi Palvelualojen työnantajat Palta ry:n jäsenyydestä vuodenvaihteessa.

Poikkeuksena sähköalan töissä noudatetaan Sähköliiton ja Destian välistä yrityskohtaista työehtosopimusta, jonka työehdot tulevat pääsääntöisesti Sähköalan TES Energia – ICT – Verkosto -työehtosopimuksesta. Sopimukseen kuuluvasta luottamusmiesvalinnasta on sovittu toisin.

Destia on tiedotteen mukaan tarjonnut JHL:lle paikallista sopimusta luottamusvaltuutetun rooliin liittyen, mutta JHL ei ole hyväksynyt ehdotusta.

”Destia on valmis neuvottelemaan tilanteesta JHL:n kanssa”, tiedotteessa sanotaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Neuvottelut kariutuivat – JHL:n lakko on alkamassa Destiassa maanantaina”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat