Kokeile kuukausi maksutta

Destia siirtyy noudattamaan Infran ja Rakennusliiton työehtosopimusta

Muutoksen taustalla on työnantajaliiton vaihdos.

Kuva: Destia

Destia siirtyy työehtosopimuslain nojalla noudattamaan Infra ry:n ja Rakennusliitto ry:n välillä solmittua työehtosopimusta 1.2.2022 alkaen.

Destia on liittynyt Infra ry:n jäseneksi tämän vuoden lokakuun alusta. Yrityksen kesäkuisen tiedotteen mukaan se on luontevin työnantajajärjestö yksityiselle infra-alan toimijalle. Destia eroaa Palvelualojen työnantajat Palta ry:n jäsenyydestä vuodenvaihteessa.

Destia Rail oy:ssä noudatetaan työehtosopimusta yrityksen aiempaan Infran jäsenyyteen perustuen.

Lue lisää: Destia toteuttaa lakoilla vastustetun muutoksen ja vaihtaa työnantajajärjestöä – JHL: Äärimmäinen pettymys

Rakennusliiton tiedotteen mukaan työntekijöiden edustajien ja Destian välillä on sovittu noudatettavista työehdoista.

Rakennusliiton ja Destian välillä on sovittu, että aiemmin valitut luottamushenkilöt voivat jatkaa tehtävissään toimikautensa päättymiseen eli vuoden 2024 loppuun saakka. Ehtona on se, että he siirtyvät Rakennusliitto ry:n jäseniksi 1.2.2022 mennessä.

Sähköalan työntekijöitä koskien Sähköliitto, Destia ja Destia Rail ovat sopineet liittyvänsä Sähköalan Energia-ICT-Verkosto-työehtosopimukseen vuoden 2022 alkupuolella.

Tiedotteen mukaan Rakennusliitto, Sähköliitto ja Destia ovat tyytyväisiä saavutettuun ratkaisuun, joka selkeyttää yksityisellä alalla noudatettavia työehtoja.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen pitää hyvänä asiana sitä, että infra- ja sähköalan työntekijät pääsevät oman alansa työehtosopimuksen piiriin.

Vastalauseena Destian muutokselle JHL julisti kesäkuussa työtaisteluita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia siirtyy noudattamaan Infran ja Rakennusliiton työehtosopimusta”

Vastaa