Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi selvästi helmikuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi helmikuussa selvästi ja oli kutakuinkin samaa tasoa kuin koko talouden palkkasumman kasvuvauhti, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista.

Kuva: Rio Gandara / HS

Rakentamisen työpäiväkorjattu palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 5,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Koko talouden palkkasumma oli 5,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Nopeinta palkkasumman kasvu oli muiden palveluiden (9,1 %) sekä yksityisten terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (8,6 %) ja toimialoilla.

Sen sijaan edelliseen kuukauteen verrattuna palkkasummat laskivat. Koko talouden kausitasoitettu palkkasumma laski helmikuussa 1,0 prosenttia tammikuusta. Rakentamisessa laskua kertyi 0,4 prosenttia edelliskuukaudesta.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä erilaiset lisätyöt (ylityö, yötyö), bonukset ja lomarahat. Palkkaan sen sijaan eivät kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi selvästi helmikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat