Kokeile kuukausi maksutta

Kuntotarkastuslaki jäämässä seuraavalle hallitukselle

Kuntotarkastuksia koskeva lainsäädäntö on jäämässä ministeriöissä muiden kiireiden alle ja seuraavan hallituksen murheeksi.

Asuntokauppojen kuntotarkastuksista sekä niitä tekevien henkilöiden pätevyydestä ei ole säädetty lailla. Kiinteistöalan asiantuntijat ovat toivoneet tarkastuksiin ohjaavaa lainsäädäntöä laadun parantamiseksi.
Hallitusohjelmaan tehty kirjaus asuntokauppojen kuntotarkastusten muuttumisesta lakisääteiseksi ei toteudu tällä hallituskaudella. Syynä ovat asiaa käsittelevien vastuuministeriöiden työkiireet ja niistä johtuva työvoimapula.  Työruuhkaa ovat tuoneet muun muassa korona, Ukrainan sota ja muu käynnissä oleva lainsäädäntötyö.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuntotarkastuslaki jäämässä seuraavalle hallitukselle”

Viimeisimmät näkökulmat