Kokeile kuukausi maksutta

Sotakaan ei latista rakennusliikkeiden optimismia

Rakennusliikkeiden tilauskannat ovat hyvin vahvoja, mikä tukee myönteisiä odotuksia vuodelle 2022.

Rakennusliike Lapti rakensi oheisen Myllyhaan koulun Nokian kaupungille. Koulu valmistui viime vuonna. Suurimpien rakennusliikkeiden taulukon kärkipään yhtiöiden sijoitukset olivat niin sementoituneita viime vuonna, että Lapti oli 15 suurimman rakennusliikkeen joukossa ainoa, joka kykeni nostamaan sijoitustaan. Kuva: Lapti

Helmikuun lopussa käynnistynyt Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ei juuri näy rakennusliikkeiden odotuksissa. Tämä käy ilmi Rakennuslehden Suurimmat-kyselyn vastauksista kysymyksiin, joissa yhtiöitä pyydettiin arvioimaan niiden liikevaihdon, tuloksen ja tilauskannan kehitystä vuonna 2022.

Siinä missä korona latisti vuosi sitten rakennusliikkeiden odotuksia vastaavissa kysymyksissä, nyt sota ei juuri tunnu painavan arvioissa. Rakennusliikkeet ovat suorastaan hämmästyttävän optimistisia oman yrityksensä talouskehityksen suhteen. Viimeksi lukemat ovat olleet kutakuinkin yhtä hyvällä tasolla vuoden 2019 kyselyssä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sotakaan ei latista rakennusliikkeiden optimismia”

Viimeisimmät näkökulmat