Kokeile kuukausi maksutta

Aurora-linjan rakennustyöt alkavat – uudet urakat Enersenselle, Hitachille ja Infatekille

Allekirjoitettujen urakoiden kokonaisarvo on 50 miljoonaa euroa ja niiden on määrä valmistua vuoden 2024 lopulla.

Yhteishankkeen rakennusvaiheen kokonaiskustannukset ovat 254 miljoonaa euroa. Euroopan unioni on myöntänyt Aurora Linen rakentamiseen 127 miljoonan euron tuen.

Fingridin ja Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska Kraftnätin Aurora Lineksi nimetyn Suomen ja Ruotsin välisen voimajohdon ja hankekokonaisuuteen kuuluvien sähköasemien rakentaminen alkaa tänä vuonna Suomessa. Voimalinjan pituus on noin 380 kilometriä ja ensimmäisen vaiheen urakkasopimukset on allekirjoitettu.

400 kilovoltin vaihtosähköyhteys rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa syksyllä, jolloin rakennetaan voimajohdon Suomen puoleinen osuus Muhokselta Keminmaahan.

Herva-Pyhänselkä -osuudesra vastaa Enersense PN, Isomaan sarjakompensointiasemasta Hitachi Energy ja Viitajärven sähköasemasta Infratek/Omexom. Viitajärvi-Herva voimajohtourakka on allekirjoitettu jo aiemmin Tecnolines Italian kanssa.

Allekirjoitettujen urakoiden kokonaisarvo on 50 miljoonaa euroa ja niiden on määrä valmistua vuoden 2024 lopulla.

Vuonna 2025 valmistuva yhteys kulkee Muhokselta Pohjois-Ruotsin Messaureen. Valmistuessaan Aurora Line lisää siirtokapasiteettia Suomesta Ruotsiin noin 900 ja Ruotsista Suomeen noin 800 megawattia.

Suomen puolen investointikustannukset ovat 85 miljoonaa euroa. Yhteishankkeen rakennusvaiheen kokonaiskustannukset ovat 254 miljoonaa euroa.

Euroopan unioni on myöntänyt Aurora Linen rakentamiseen 127 miljoonan euron tuen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aurora-linjan rakennustyöt alkavat – uudet urakat Enersenselle, Hitachille ja Infatekille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat