Kokeile kuukausi maksutta

Hartela rakentaa Asuntoyhtymälle kaksi uudiskohdetta Ouluun – Karjasillan Kulma täydentyy

A-energialuokan kerrostalot lämpenevät energialla, jonka talteen ottamiseen Hartela ja Oulun Energia ovat kehittäneet uudenlaisen alue-energiajärjestelmän.

Rakennustyöt ovat alkaneet kesäkuussa ja asunnot valmistuvat vaiheittain vuoden 2023 aikana. Taloyhtiöt ovat osa Hartelan 11 kerrostalon korttelia, joka on nimetty Karjasillan Kulmaksi.

Asuntoyhtymä ja Hartela ovat sopineet Oulun Höyhtyän kaupunginosaan, Karjasillan Kulman kortteliin rakennettavasta uudiskohteesta.  Asunto oy Oulun Kiurun lisäksi ne ovat tehneet esisopimuksen Asunto oy Oulun Tervapääskystä.

Taloyhtiöt ovat osa Hartelan 11 kerrostalon korttelia, joka on nimetty Karjasillan Kulmaksi.

Uusiin kohteisiin valmistuu yhteensä 141 vuokra-asuntoa. Rakennustyöt ovat alkaneet kesäkuussa ja asunnot valmistuvat vaiheittain vuoden 2023 aikana.

A-energialuokan kerrostalot lämpenevät energialla, jonka talteen ottamiseen Hartela ja Oulun Energia ovat kehittäneet uudenlaisen alue-energiajärjestelmän. Siinä kaukolämmön paluulinjan energia kerätään talteen lämpöpumppujen avulla.

Talvisin energia käytetään asuntojen lämmitykseen ja kesäisin mm. viilennykseen. Ohessa syntyvä lauhde-energia hyödynnetään muun muassa käyttöveden lämmittämiseen. Vastaavanlaista energiajärjestelmää ei Hartelan mukaan ole aiemmin käytetty asuinrakennuksissa tässä laajuudessa.

Kohteisiin asennetaan myös aurinkoenergiajärjestelmät.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela rakentaa Asuntoyhtymälle kaksi uudiskohdetta Ouluun – Karjasillan Kulma täydentyy”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat