Kokeile kuukausi maksutta

JM:n barometri: Suomalaisilla on asumiseen jo selkeät vastuullisuusvaateet

Suomalaiset olivat ruotsalaisia ja norjalaisia valmiimpia muuttamaan myös lähemmäs julkisen liikenteen reittejä, jotta he voisivat vähentää autoilua.

JM:n kyselyn mukaan 15 prosenttia suomalaisista pitää vastuullisuutta ja ympäristöseikkoja jo nyt ratkaisevan tärkeänä ja 41 prosenttia uskoo niiden muuttuvan tulevaisuudessa entistä tärkeämmiksi.  Vastaavat luvut Ruotsissa oli 11 prosenttia ja 42 prosenttia sekä Norjassa 9 prosenttia ja 35 prosenttia.
Kuuntele juttu

Suomalaiset asettavat vastuullisuus- ja ympäristöasiat tärkeämmäksi asumisen kriteereiksi kuin ruotsalaiset ja norjalaiset.

Tämä käy ilmi asuntorakentaja JM:n teettämästä Nordic Housing Barometer -kyselystä.

Sen mukaan 15 prosenttia suomalaisista pitää vastuullisuutta ja ympäristöseikkoja jo nyt ratkaisevan tärkeänä ja 41 prosenttia uskoo niiden muuttuvan tulevaisuudessa entistä tärkeämmiksi.  Vastaavat luvut Ruotsissa oli 11 prosenttia ja 42 prosenttia sekä Norjassa 9 prosenttia ja 35 prosenttia.

Suomessa 27 prosenttia vastanneista oli valmis myös muuttamaan lähemmäs julkisen liikenteen reittejä, jotta he voisivat vähentää autoilua. Ruotsissa ja Norjassa vastaava osuus oli liki viisi prosenttia pienempi.

Yhteisöllisyyden suhteen suomalaiset jäivät sen sijaan peränpitäjiksi. Esimerkiksi erilaiset yhteistilat ja puistot olivat tärkeitä runsaalle neljännekselle vastaajista, kun Ruotsissa osuus oli 39 ja Norjassa 36 prosenttia.

JM:n Pohjoismainen asumisbarometri julkaistaan vuosittain. Sen pohjana on pohjoismainen tutkimus, jonka Kantar Sifo on tehnyt Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa JM:n toimeksiannosta helmi- ja maaliskuussa 2022. Tutkimukseen osallistui yhteensä 4 500 iältään 18–79-vuotiasta henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JM:n barometri: Suomalaisilla on asumiseen jo selkeät vastuullisuusvaateet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat