Kokeile kuukausi maksutta

Lahti puntaroi vaihtoehtoja monitoimitaloksi – uudisrakennus olisi halvempi ja ympäristöystävällisempi kuin nykyisen koulurakennuksen laajennus

Lahdessa kaavaillaan monitoimitalon rakentamista Myllypohjaan joko korjaamalla tai uudisrakentamalla. Jälkimmäinen vaihtoehto tulisi halvemmaksi.

Tontinkäyttökaavio vaihtoehdosta, jossa nykyistä Myllypohjan koulua perusparannettaisiin ja laajennettaisiin. Kuva: Arkkitehdit oy Latva ja Vaara

Toinen vaihtoehto on perusparantaa ja laajentaa nykyistä Myllypohjan koulurakennusta monitoimitaloksi siten, että siihen sijoittuisi kaksisarjainen alakoulu, kaksi esiopetusryhmää sekä 8-ryhmäinen päiväkoti. Keväällä 2022 toteutunut maakauppa mahdollistaa myös kokonaan uuden monitoimitalon rakentamisen Myllypohjan koulurakennuksen viereiselle alueelle. Koulun ja päiväkodin lisäksi monitoimitaloon sijoittuisi Ahtialan kirjasto, joka nykyisin toimii Ahtialan terveysasemalla. Mahdollista on myös laajentaa monitoimitaloa kolmannella luokkasarjalla sekä suun terveydenhuollon tiloilla.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahti puntaroi vaihtoehtoja monitoimitaloksi – uudisrakennus olisi halvempi ja ympäristöystävällisempi kuin nykyisen koulurakennuksen laajennus”

Viimeisimmät näkökulmat