Kokeile kuukausi maksutta

Oulu myy kahdeksan kiinteistöä noin 165 miljoonalla eurolla

Oulun kaupunki on sopinut kuuden niin sanotun sote-kiinteistön sekä kahden niihin liittyvän pysäköintitalon myynnistä.

Oulun kaupunki on sopinut kuuden niin sanotun sote-kiinteistön sekä kahden niihin liittyvän pysäköintitalon myynnistä.

Ostaja on Erikoissijoitusrahasto EQ Yhteiskuntakiinteistöt. Kauppahinta on 165,6 miljoonaa euroa.

Esisopimus Oulun kaupungin ja EQ:n rahaston välillä allekirjoitettiin 31. toukokuuta, ja Oulun kaupunginhallitus hyväksyi myynti- ja tontinluovutuspäätöksen kokouksessaan 6. kesäkuuta. Kauppa arvioidaan saatettavan loppuun kesäkuun aikana.

”Kauppa toteuttaa hyvin kaupungin omistajapoliittista strategiaa tässä muuttuvassa tilanteessa, jossa hyvinvointipalvelut ja palo- ja pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueen tehtäviksi”, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä sanoo kaupungin tiedotteessa.

Kaupan kohteena olevat kiinteistöt ovat Kontinkankaan hyvinvointikeskus, kaupunginsairaala, kaupunginsairaalan pysäköintitalo, kaksi erillistä Tuiran hyvinvointikeskuksen kiinteistöä, Tuiran hyvinvointikeskuksen pysäköintitalo, Intiön hoivakoti sekä Kiimingin hyvinvointikeskus.

Kohteet on vuokrattu pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla Oulun kaupungille. Vuokrasopimukset siirtyvät vuoden 2023 alusta alkaen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Catella toimii myyntiprosessissa Oulun kaupungin neuvonantajana. Myyjän juridisena neuvonantajana toimii Asianajotoimisto Bird & Bird.

EQ Yhteiskuntakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa sairaaloita, terveyspalvelukiinteistöjä, palveluasumiskiinteistöjä, päiväkoteja, kouluja sekä muita yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Rahaston sijoittajat ovat pääosin suomalaisia instituutiosijoittajia. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli maaliskuun lopussa noin 1,9 miljardia euroa, joka oli sijoitettu 146 kiinteistöön Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulu myy kahdeksan kiinteistöä noin 165 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat