Kokeile kuukausi maksutta

Kattofirmalle työsuojelusakot Etelä-Savossa – turvasuojaukset pahasti rempallaan

Ensimmäisessä työkohteessa ei ollut ollenkaan katolle asennettuja kaiteita tai muita laissa edellytettyjä rakenteellisia putoamissuojauksia. Kahdessa myöhemmässä kohteessa putoamissuojaus oli asetettu vain osittain.

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut talojen kattoremontteja tekevän yrityksen omistajan työturvallisuusrikoksesta sakkorangaistukseen ja yhtiön yhteisösakkoon. Syynä on se, ettei yhtiön kattotyökohteisiin oltu järjestetty putoamissuojausta ja turvallista nousutietä katolle.

Aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja kävi kolmella omakotitalon kattotyömaalla, joista ensimmäinen oli Rantasalmella ja kaksi myöhempää työmaata Mikkelissä. Ensimmäisessä työkohteessa ei ollut ollenkaan katolle asennettuja kaiteita tai muita laissa edellytettyjä rakenteellisia putoamissuojauksia. Kahdessa myöhemmässä kohteessa putoamissuojaus oli asetettu vain osittain.

Yhdessä työkohteessa työntekijällä oli päällään valjaat, jotka eivät ole tällaisissa kattotöissä lainmukainen putoamissuojaus. Katoille oli lisäksi käytetty nousutienä irrallisia nojatikkaita. Tarkastaja määräsi jokaisella työmaalla työt keskeytettäväksi heti, kunnes lainmukainen putoamissuojaus on järjestetty. Työsuojeluviranomainen teki lisäksi asiasta poliisille rikosilmoituksen.

Käräjäoikeus tuomitsi yhtiön työmaista vastanneen yhtiön omistajan työturvallisuusrikoksesta 30 päiväsakkoon, joista hänelle tulee hänen tuloillaan maksettavaa 180 euroa. Lisäksi oikeus tuomitsi yhtiölle 6000 euron yhteisösakon.

Oikeus tuomitsi yhteisösakon siitä huolimatta, että kyseessä on pieni yhtiö ja sakkoihin tuomittu on yhtiön omistaja, koska yhtiössä oli toistuvasti laiminlyöty putoamissuojausten järjestäminen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kattofirmalle työsuojelusakot Etelä-Savossa – turvasuojaukset pahasti rempallaan”

  1. On kyllä pienet tulot omistajalla jos 30 päiväsakkoa oli oikeasti yhteensä vain 180€.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat