Kokeile kuukausi maksutta

Hankala alkuvuosi sijoitusmarkkinoilla näkyy Ilmarisen tuloksessa

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitussalkun tuotto laski negatiiviseksi osakekurssien laskun ja korkojen nousun seurauksena.

Ilmarinen maksoi viime vuonna eläkkeitä 6,61 miljardia euroa 459 000 eläkeläiselle. Kuva: Ilmarinen

Sijoitussalkun tuotto oli tammi-kesäkuun välisenäa aikana -6,2 (8,9) prosenttia eli 3,8 miljardia euroa negatiivinen. Sijoitusten markkina-arvo laski 56,7 (60,8) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 5,9 prosenttia. Tämä vastaa 4,1 prosentin reaalituottoa.

”Alkuvuosi sijoitusmarkkinoilla oli haastava inflaation kiihtymisen, keskuspankkien kiristyneen rahapolitiikan ja Venäjän aloittaman hyökkäyssodan seurauksena. Ilmarisen tammi–kesäkuun sijoitustuotto oli -6,2 prosenttia eli 3,8 miljardia euroa negatiivinen. Vakavaraisuus pysyi vahvana haastavasta markkinatilanteesta huolimatta, vakuutusmaksutulo kasvoi vahvasti ja kustannustehokkuus parani kulujen laskiessa”, Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen kertoo tulostiedotteessa.

Sijoitusmarkkinoilla lähes kaikkien pääomaisuusluokkien tuotot jäivät miinukselle korkojen nousun ja osakemarkkinoiden laaja-alaisen laskun myötä. Ilmarisen sijoitussalkussa osakesijoitusten tuotto oli -9,6 prosenttia ja korkosijoitusten tuotto oli -5,2 prosenttia.

Kiinteistösijoitusten tuotto oli 2,3 prosenttia ja muiden sijoitusten tuotto -1,1.

Sijoitusten pitkän aikavälin keskimääräinen nimellistuotto oli 5,9 prosenttia, mikä vastaa 4,1 prosentin keskimääräistä reaalivuosituottoa vuodesta 1997. Vakavaraisuusaste säilyi vahvalla tasolla 129 prosentissa ja vakavaraisuuspääoma oli 13,1 miljardia euroa.

”Pitkäjänteisellä rahastoinnilla ja sijoittamisella kerätyt vakavaraisuuspuskurit suojaavat eläkevaroja markkinoiden heilahdellessa”, Pölönen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hankala alkuvuosi sijoitusmarkkinoilla näkyy Ilmarisen tuloksessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat