Kokeile kuukausi maksutta

Meren päällä kelluvan kerrostaloalueen suunnittelu Ruoholahteen etenee – Rakentaminen voisi käynnistyä 2024

Kerrostalohanketta suunnitellaan Ruoholahden pohjoisosaan. Tavoitteena on, että rakentamisen mahdollistava asemakaava olisi lainvoimainen vuonna 2023.

Havainnekuvassa Tammasaarenlaiturin suunnitelma ilmasta käsin. Kuva: JKMM

Suunnitelma meren päällä kelluvasta kerrostaloalueesta Helsingin Ruoholahteen etenee, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Kelluvia kerrostaloja suunnitellaan Tammasaarenlaiturin edustalle Ruoholahden länsiosaan. Taloista on suunniteltu 4–5-kerroksisia.

Pysäköinti on suunniteltu rakennuksien alle ponttoneihin. Väestönsuojatilat on tarkoitus sijoittaa Energiakatu 8:n uudisrakennushankkeen yhteyteen.

Asuinrakennusten lisäksi alueelle suunnitellaan ranta-aukiota, vierasvenelaitureita ja palveluja alueen asukkaille, kuten uintimahdollisuutta.

Alueen suunnittelusta vastaa yhdessä kaupungin kanssa rakennusalan yritys Floating Flats.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 16. elokuuta. Jos lautakunta hyväksyy ehdotuksen alueen varaamisesta suunnittelua varten, asia etenee kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Tavoitteena on, että rakentamisen mahdollistava asemakaava olisi lainvoimainen vuonna 2023. Rakentaminen voisi käynnistyä vuonna 2024.

Alueen kehittämisvaraus on voimassa vuoden 2024 loppuun. Kaupunki päättää toteutukseen tähtäävästä tontinluovutuksesta erikseen.

Alustava suunnitelma oli kommentoitavana Helsingin kaupungin Kerro kantasi -palvelussa loppuvuodesta 2021. Kyselyssä esiteltyihin suunnitelmiin tuli 480 kommenttia.

Kommenteissa suunnitelmaa pidettiin pääsääntöisesti myönteisenä, mutta asuntorakentamisen sijaan alueelle myös toivottiin enemmän virkistymiseen liittyvää toimintaa.

Kaupunkilaisilta saatu palaute on huomioitu kehittämisvarauksen ehdoissa muun muassa siten, että varausaluetta pienennettiin alkuperäisestä.

Asemakaavatyön aikana kaupunkilaiset voivat kommentoida eri suunnitelmavaihtoehtoja ja myöhemmin asemakaavamuutosta.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Meren päällä kelluvan kerrostaloalueen suunnittelu Ruoholahteen etenee – Rakentaminen voisi käynnistyä 2024”

  1. Kuvasta ja tekstistä ei saa mitään selkoa kelluvasta korttelista. Sen sijaan hankkeen taloudellinen katastrofi kyllä siintää taustalla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat