Kokeile kuukausi maksutta

NCC sopi Espoon Riihitontun kolmannesta vaiheesta

Riihitontun ensimmäinen vaihe on valmistunut.

Espoon Riihitontun toisen vaiheen sisäpihaa. Kuva: NCC

NCC:n Nrepille rakentama asuntokohde Riihitonttu saa jatkoa Espoossa. NCC on allekirjoittanut Nrepin kanssa sopimuksen kolmannen vaiheen toteutuksesta kokonaisvastuu-urakkana.

Asuntoja tähän vaiheeseen tulee 191. Hanke on saanut lainvoimaisen rakennusluvan elokuussa.

Riihitonttu muodostaa korttelikokonaisuuden 200 metrin päähän Niittykummun metroasemasta ja kauppakeskuksesta. Nyt rakennettava kolmas vaihe on lähes identtinen rakenteilla olevan toisen vaiheen kanssa.

Yhteistyö Nrepin kanssa tässä kohteessa alkoi jo varhain, kertoo NCC:n asuntorakentamisen toimialajohtaja Timo Suominen. Korttelisuunnitelma ja alueen asemakaavamuutos kehitettiin yhdessä.

”Jo hankkeen alkuvaiheessa alkanut yhteistyö on taannut sen, että varsinainen rakentaminen on sujunut hyvin. Tällä toimintamallilla olemme saaneet hyötyjä rakentamisen tuleviin vaiheisiin, kun aikaisempien vaiheiden opit ovat käytössä.”

NREPin tavoitteena on olla hiilineutraali jo vuonna 2028. Tiedotteen mukaan Riihitontussa on tavoite lämmittää kohde uusiutuvalla energialla. Lämmöntuotossa keskeisessä roolissa olisivat silloin yli kilometrin syvyiset maalämpökaivot.

Rakennettavalle kiinteistölle haetaan Leed Gold -sertifikaattia. Niittykummun korttelikokonaisuudessa tavoitellaan A-energialuokitusta edistämään rakennusten energiatehokkuutta.

Hankkeen arvo NCC:lle on 25 miljoonaa euroa. Se kirjataan NCC:n kolmannen kvartaalin tilauskantaan.

Ensimmäinen vaihe valmistui kesäkuun lopulla. Toinen vaihe valmistuu syksyllä 2023 ja kolmas vaihe kesällä 2024.

Yhteensä Riihitonttuun tulee 602 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC sopi Espoon Riihitontun kolmannesta vaiheesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat