Kokeile kuukausi maksutta

SRV:n Saku Sipola: ”Pahana pidetyt markkinavoimat ovat vahvasti kääntyneet vastuullisuuden kannattajiksi”

Elinkaariviisautta kohti edetään SRV:n toimitusjohtajan mukaan Suomessa tällä hetkellä pitkälti markkinalähtöisesti.

SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan vastuullisuusajattelu on rakennusalalla laajaa.

SRV:n toimitusjohtajan Saku Sipolan mukaan yksityissektori johdattaa rakennusalaa kohti elinkaariviisaita ratkaisuja.

”Elinkaariviisauteen mennään tällä hetkellä pitkälti markkinalähtöisesti. Ensisijaisesti sitä ei siis ohjaa yhteiskunta”, Sipola sanoo.

”Suomessa on toki upeita julkisia edelläkävijätahoja, kuten Senaatti ja monet kunnat, jotka vaativat vastuullisuutta rakentajilta, aivan kuten pitääkin. Ne luovat kysyntää elinkaariviisaalle rakentamiselle. Pahana pidetyt markkinavoimat, kuten rahoittajat ja sijoittajat, ovat silti vahvasti kääntäneet oman näkökulmansa vastuullisuuden kannattajiksi.”

SRV on itsekin panostanut elinkaariajatteluun ja sen jalkauttamiseen omassa toiminnassaan. Yhtiön tavoite on esimerkiksi saada työmaidensa lajitteluaste nostettua 70 prosenttiin.

”Elinkaariviisaus on rakennuksen ympäristöjalanjäljen ja kustannusten optimointia pitkällä aikavälillä. Olemme nostaneet sen leipälajiksemme SRV:ssä”, mainitsee Sipola.

Sipola nosti esimerkiksi SRV:n elinkaariviisaasta rakentamisesta puurakenteisen toimistorakennuksen Wood Cityn, missä tilat on suunniteltu muuntojoustaviksi ja materiaali- ja energiankulutuspäästöt minimoidaan.

Rakennustietosäätiö pyrkii vahvistamaan alan tutkimustyön vaikuttavuutta

Saku Sipola puhui elinkaariratkaisuista rakennusalalla torstaina Rakennustietosäätiön ja Rakennustiedon järjestämässä webinaarissa.

Rakennustietosäätiön yliasiamies Markku Hedman avasi tilaisuudessa säätiön tki-toimintaa, jota käytännön tasolla pyörittävät tutkimusjohtajat Tommi Arola, Sini Saarimaa ja Katja Tähtinen.

”Teemme tki-työtä toivon mukaan jatkossa vahvassa yhteistyössä myös muiden alan toimijoiden kanssa. Tki-toiminnallamme haluamme muun muassa ylläpitää tilannekuvaa Rakennustiedon sisällä ja välittää kokonaiskuvaa alan toimijoille. Haluamme luoda edellytyksiä Rakennustieto-konsernin sisällä uusien tietotuotteiden kehittämiselle ja haluamme vahvistaa alan tutkimuksen vaikuttavuutta laajemminkin, mukaan lukien Rakennustiedon ulkopuolella tehtävän tutkimuksen vaikuttavuus”, Hedman kertoi.

”Pyrimme toimimaan eräänlaisena tiedon siltana.”

Rakennustietosäätiön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:n Saku Sipola: ”Pahana pidetyt markkinavoimat ovat vahvasti kääntyneet vastuullisuuden kannattajiksi””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat