Kokeile kuukausi maksutta

Toivo Group takoi alkuvuonna hyvää tulosta – liikevoitto tuplaksi

Yhtiö arvioi, että koko vuoden liikevoitto pysyy aiemmin ennakoidussa haarukassa eli 22-28 miljoonassa euroissa. Myös sijoituskiinteistöjen käyvän arvon arvioidaan olevan vuoden lopussa ennallaan

Espoon Leppävaaraan rakennetut minitalot ovat olleet yksi Toivo Groupin vuokra-asuntohankkeista.
Kuuntele juttu

Asuntosijoitusyhtiö Toivo Groupin alkuvuosi on sujunut varsin sutjakkaasti. Yhtiö teki liikevoittoa 13,3 miljoonaa euroa, mikä on yli tuplasti viime vuoden vastaavaa enemmän. Liikevaihto kuitenkin supistui 6,6 miljoonaan euroon 7,9 miljoonasta.

Liikevaihtoon verrattuna suhteessa erittäin suuri liikevoitto selittyy sijoituskiinteistöjen käypien arvojen muutoksilla sekä luovutusvoitoilla. Nämä olivat vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana peräti 11,5 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin ne jäivät 4,6 miljoonaan.

Toivo Groupin mukaan sijoituskiinteistöjen käypien arvojen muutos muodostui vertailukautta paremmaksi johtuen siitä, että yhtiön liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti viimeisten 12 kuukauden aikana. Kiinteistöjen kehityskate on pysynyt yhtiön tavoitteiden mukaisella hyvällä tasolla.

Yhtiö arvioi, että koko vuoden liikevoitto pysyy aiemmin ennakoidussa haarukassa eli 22-28 miljoonassa euroissa. Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon arvioidaan olevan vuoden lopussa noin 175 miljoonaa euroa, kun viime vuoden lopussa se oli 97,6 miljoonaa euroa.

Toivo Group teki katsauskaudella sopimukset yhteensä 182 (296) asunnon rakentamisesta. Tammi-kesäkuussa aloitettiin 417 (390) asunnon rakentaminen ja vuoden ensimmäisellä puoliskolla valmistui yhteensä 242 (95) asuntoa.

Toimitusjohtaja Markus Myllymäen mukaan yhtiö onkin  pärjännyt haastavilla markkinoilla ja nousevien kustannusten keskellä hyvin. Rakenteilla olevien asuntojen määrä ylitti ensimmäistä kertaa 800 asunnon rajan ja vuokrausaste pysyi 98,8 prosentissa.

”Rakentamisen ja rakennuttamisen osalta hyvästä onnistumisesta kertoo, että yhtiö on pystynyt pitämään kiinni kehityskatetasoista. Yhtiön tuotannossa olevien kohteiden arvonmuutokset ovat paikanneet kohteiden kustannusnousut suhteessa alkuperäisiin ennusteisiin”, Myllymäki toteaa tulostiedotteessa.

Yhtiön liiketoiminnan hän vakuuttaa olevan voimakkaassa kasvussa.

”Optimaalinen rahoitusrakenne kasvun rahoittamisessa on todella tärkeä. Yhtiön omavaraisuusaste oli 40,5 prosenttia ja kiinteistöjen taloudellinen lainoitusaste (LTV) oli 49,8 prosenttia. Ne antavat Toivolle taloudellisia voimavaroja”, hän lisää.

Lisätty kaksi kappaletta liittyen sijoituskiinteistöjen käypien arvojen muutokseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Toivo Group takoi alkuvuonna hyvää tulosta – liikevoitto tuplaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat