Kokeile kuukausi maksutta

Vihtiläiselle perheyritykselle Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustus

Yritys on erikoistunut kiinteistöjen sähkösuunnitteluun, automaatioon sekä paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnitteluun.

Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis uskovat, että Nummelan toimistolla riittää mielenkiintoista tekemistä myös tulevaisuudessa. (Kuva: Mikko Käkelä)

Vuoden 2022 sähkösuunnittelija on vihtiläinen Insinööritoimisto Havukorpi oy. Tunnustus jaettiin keskiviikkona Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarin yhteydessä Helsingissä.

Kunniataulun vastaanottivat suunnittelupäällikkö Teemu Varis, toimitusjohtaja Simo Havukorpi ja hallituksen puheenjohtaja Tarja Havukorpi.

Yritys on erikoistunut kiinteistöjen sähkösuunnitteluun, automaatioon sekä paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnitteluun. Taloautomaation lisäksi Havukorven osaamiseen kuuluu myös suuremmissa kiinteistöissä käytettävien kiinteistönohjausjärjestelmien ja teollisuuden prosessiautomaation suunnittelu.

Vuonna 1986 perustettu Yritys toimii pääasiassa Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Vaativampia paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnittelutöitä tehdään kuitenkin kauempanakin.

Yrityksen tuoreimpiin referensseihin kuuluu esimerkiksi Vihdin kirkon peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja automaatiosuunnittelu, sähköautojen älykkäiden latausjärjestelmien suunnittelua, useita toimitila- ja liikekiinteistöjä sekä monipuolisia omakotitalokohteita.

”Pienen kannattaa keskittyä olennaiseen”

Insinööritoimisto Havukorpi Oy:n perusti vuonna 1986 nyt jo edesmennyt Raimo Havukorpi. Vuotta myöhemmin hän osti myös nummelalaisen sähköasennusliike Esasähkön ja edelleen vuonna 2000 Jorvaksen Sähkön.

Sisarukset Simo ja Tarja Havukorpi johtavat nyt perheyrityksen toimintaa. Yritys työllistää kolme henkilöä Nummelan kupeessa sijaitsevalla toimistollaan.

”Sähkö ja automaatio riittävät meille hyvin. Pienessä perheyrityksessä on parempi keskittyä olennaiseen ja erikoistua omaan leipälajiin”, sanoo Simo Havukorpi.

Pienen suunnittelutoimiston tulevaisuus näyttääkin vakaalta ja yrityksen saama tunnustus ilahduttaa.

RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry valitsevat Vuoden sähkösuunnittelijan nostaen näin esiin esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä ja sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia. Valittavalta yritykseltä edellytetään kannattavan liiketoiminnan lisäksi korkeaa ja monipuolista osaamista, asiakaslähtöisyyttä, tinkimätöntä laatua, kehittyneitä työskentelytapoja ja yhteiskuntavastuullisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vihtiläiselle perheyritykselle Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat