Kokeile kuukausi maksutta

Jälleen ontelolaattaturma – ontelolaatat putosivat kiinnityshitsausten petettyä

Tuusulan kirkonkylän koulukampuksen työmaalla oli aamulla vaaratilanne, kun puoli tusinaa ontelolaattaa putosi alas kiinnityshitsausten petettyä.

Tuusulan kirkonkylän uusi koulukampus valmistuu syyslukukaudeksi 2024. Onnettomuuden ei uskota vaikuttavan valmistumisaikatauluun. Kuva: Arkkitehtitoimisto LPV

Laatat putosivat toisen kerroksen yläpuolelta alempana olevien rakenteiden päälle ja vaurioittivat niitä pudotessaan.

Putoamispaikan välittömässä läheisyydessä ei ollut työntekijöitä eikä tapahtuma aiheuttanut henkilövahinkoja.

Työt on toistaiseksi keskeytetty tapahtumapaikalla eikä urakoitsija Lujatalon mukaan lisävaaraa ole. Parhaillaan selvitetään vaurioiden laajuutta ja tehdään tarvittavia raivaustöitä.

Myös tapahtumaan johtaneiden syiden selvittely aloitetaan välittömästi. Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole työturvallisuusrikkomus. Työmaa tiedottaa tapahtuneesta Aluehallintovirastoon.

Lujatalolta ei haluttu kommentoida putoamista tarkemmin, koska läheltä piti -tilanteen tutkinta on kesken.

Työmaan ilmoituksen mukaan työt jatkuvat keskiviikkona. Sitä ennen kaikki tuennat varmistetaan. Alustavien arvioiden mukaan onnettomuudella ei ole vaikutusta työmaan valmistumisaikatauluun.

Vasta maanantaina työsuojeluviranomaiset ilmoittivat olevansa huolestuneita elementtiasennuksien yhteydessä tapahtuneista vaaratilanteista.

Vajaa vuosi sitten Lujatalo kertoi tekemistään työturvallisuuteen liittyvistä muutoksista toimintatavoissaan, sillä yrityksen työmailla oli sattunut kaksi erittäin vakavaa työtapaturmaa.

Tuusulan Kirkonkylän hankkeessa Lujatalo rakentaa koulu- ja päiväkotikampuksen, jossa samassa rakennuksessa toimivat sekä suomen- että ruotsinkieliset koulut että päiväkoti. Urakkamuotona on jaettu-urakka ja rakennusurakan arvo on noin 21 miljoonaa euroa.

Kyseessä on kaksikerroksinen koulu ja päiväkotirakennus, jonka runko koostuu teräs- ja betonielementeistä ja ulkoseinät ovat pääosin kennotiiliharkoista, jotka rapataan. Hankkeen rakennustyöt ovat alkaneet viime vuoden joulukuussa ja valmista pitäisi olla syyslukukaudeksi 2024.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jälleen ontelolaattaturma – ontelolaatat putosivat kiinnityshitsausten petettyä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat