Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannusnousu kiihtyi entisestään

Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousuvauhti on kiihtynyt jatkuvasti vuosineljänneksittäin jo pari vuotta.

Asuinkerrostalojen ylläpidon kustannukset nousivat 7,6 prosenttia vuodessa. Kuva: Anne Kurki

Tilastokeskuksen mukaan kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2022 toisella neljänneksellä 10,1 prosenttia vuoden 2021 vastaavasta ajanjaksosta. Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä indeksin vuosimuutos oli 8,8 prosenttia ja viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 5,6 prosenttia.

Vuoden 2022 toisella neljänneksellä kiinteistön ylläpidon kulueristä eniten kasvoivat sähkön kustannukset, 31,3 prosenttia. Seuraavaksi eniten vuodessa nousivat lämmityskulut, 13,6 prosenttia, vahinkovakuutukset 11,1 prosenttia, korjaukset 9,2 prosenttia, jätehuolto 6,0 prosenttia, hallinto 3,8 prosenttia, ulkoalueiden hoito 3,7 prosenttia, veden ja jäteveden kustannukset 3,3 prosenttia, käyttö ja huolto 2,9 prosenttia sekä siivouksen kustannukset 1,5 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannusnousu kiihtyi entisestään”

Viimeisimmät näkökulmat