Kokeile kuukausi maksutta

S-pankin tonttirahasto teki historiansa suurimmat kaupat

S-Pankin tonttirahasto osti kolme tonttia Helsingin Vallilassa,

Vallilan teollisuusalue, keskellä Teollisuuskatu ja Elimäenkatu, jolta tontit hankittiin. Kuva: S-Pankki

Helsingin kaupungilta ostetut tontit sijaitsevat nopeasti kehittyvällä Vallilan alueella. Tontit on vuokrattu kolmelle rakennusyhtiö YIT Suomi Oy:n omistamalle kiinteistöosakeyhtiölle.

S-Pankin erikoisrahasto maksoi kohteista yli 14 miljoonaa euroa.

”Hankkimamme tontit sijaitsevat niin sanotulla Vallilan teollisuusalueella, jossa merkittävä osa rakennuksista on peräisin 1930-luvulta. Kyseessä on rahaston historian suurin yksittäinen sijoitus”, rahastonhoitaja Ville Vääränen kertoo.

Kaikki kolme tonttia on vuokrattu rakennusyhtiö YIT:n omistamille kiinteistöosakeyhtiöille pitkäaikaisilla sopimuksilla. YIT on parhaillaan saneeraamassa tonteilla sijaitsevia rakennuksia toimitilakäyttöön.

Tonteilla on maanpäällistä rakennusoikeutta yli 25 000 kerrosalaneliömetriä ja maanalaista rakennusoikeutta 3 000 kerrosalaneliömetriä.

Vuonna 2017 perustettu S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin, vuokralle annettaviin rakennettuihin tai rakennettaviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin. Tonttien pitkät maanvuokrasopimukset tuovat rahastolle tasaista vuokratuottoa pitkällä aikavälillä. Hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on yli 2,2 miljardia euroa. Osuudenomistajia kiinteistörahastoilla on yli 32 000.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “S-pankin tonttirahasto teki historiansa suurimmat kaupat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat