Kokeile kuukausi maksutta

Lapti rakentaa palvelukodin Liperiin – valmista syksyllä 2023

Yksikerroksisessa, noin 1 600 m²:n palvelukodissa on yhteensä 30 asuinhuonetta, oleskelu- ja yhteistilat sekä apu- ja huoltotilat. Pääasiallisena rakennusmateriaalina on puu.

Pinta-alaltaan noin 1600-nelöistä palvelukotia ympäröi kangasmetsä, johon on näkymä kaikista asuinhuoneista sekä yhteistiloista ja oleskeluterassilta.

Lapti aloittaa uuden palvelukodin rakennustyöt Liperissä Ylämyllyn taajamassa.  Suomen Hoiva ja Asunto oy:n omistukseen tulevan palvelukodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Lapti ja arkkitehtina on Sweco Architects.

Talon palveluntuottajaksi tulee Siun sote ja ensi vuoden alusta alkaen Pohjois-Karjalan hyvinvointialue. Palvelukodin on määrä valmistua syksyllä 2023.

Yksikerroksisessa, noin 1 600 m²:n palvelukodissa on yhteensä 30 asuinhuonetta, oleskelu- ja yhteistilat sekä apu- ja huoltotilat.

Rakennuksen pääasiallisena rakennusmateriaalina käytetään puuta.  Ympäristöystävällisyyttä ja energiansäästöä tukevat myös muun muassa rakennuksen tiiviys, poistoilman lämmöntalteenotto ja automaattinen talotekniikan ohjaus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti rakentaa palvelukodin Liperiin – valmista syksyllä 2023”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat