Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöalan liitot: Taloyhtiöille tarvitaan myös saattohoito-ohjelma

Vaikeuksissa olevien taloyhtiöiden tilanteeseen tarvitaan yhteiskunnallisia linjauksia. Samalla on tunnustettava, että kaikkea ei kannata korjata, sanoo Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Kiinteistöalan järjestöt kantavat huolta erityisesti syrjäisempien seutujen taloyhtiöistä, joilla pankkien rahoitushanat ovat tiukassa, korjaustoimenpiteiden toteuttaminen takkuaa eikä asunnoille tahdo löytyä ostajia.

Taloyhtiöille on ollut tarjolla valtion avustusrahaa erilaisten korjausten tekoon historiallisen paljon. Myös ensi vuonna korjausavustuksia on tulossa lähes 27 miljoonaa, energia-avustuksia 69 miljoonaa ja latausinfra-avustuksia 10 miljoonaa euroa.

Samalla  Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto kaipaavat laajempaa yhteiskunnallista keskustelua niistä taloyhtiöistä, joiden rahkeet eivät avustuksista huolimatta riitä tarvittaviin remontteihin. Järjestöjen pelkona on, että osa taloyhtiöistä putoaa kyydistä ja rakennusten kunnon mukana putoaa myös niiden arvo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöalan liitot: Taloyhtiöille tarvitaan myös saattohoito-ohjelma”

Viimeisimmät näkökulmat