Kokeile kuukausi maksutta

Sitowise jatkoi vielä kasvu-uralla – tilauskanta ennätystasolla

Toimitusjohtaja Heikki Haasmaan mukaan muutamilla markkinasegmenteillä on riski hieman hidastuvasta kehityksestä. Ensi vuoden osalta näkymiin vaikuttavat myös kuntien viimeaikaiset päätökset leikata ensi vuoden investointibudjetteja.

Toimitusjohtaja Heikki Haasmaan ilonaiheena on yleisen epävarmuuden lisääntyessä se, että Sitowisen tilauskannassa on nyt paljon pitkäkestoisia isoja hankkeita.

Rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys Sitowise kasvatti heinä-syyskuussa liikevaihtoaan 16 prosenttia ja päätyi 45,9 (39,6) miljoonaan euroon.

Liikevaihdon orgaaninen kasvu oli osavuosikatsauksen mukaan 6,0 prosenttia (0 %) ja oikaistu liiketulos (EBITA) 4,9 (4,9) miljoonaa euroa. Se on 10,7 (12,4) prosenttia liikevaihdosta.

Sitowisen tilauskanta kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä 14 prosenttia ja oli 175 (153) miljoonaa euroa.
Kasvaneeseen velkataakkaan vaikuttivat yhtiön mukaan kausivaihtelut sekä vertailukauden jälkeen tehdyt yrityskaupat.

Toimitusjohtaja Heikki Haasmaan mukaan kasvu oli ripeintä korjausrakentamisessa sekä Ruotsin markkinoilla.

”Tilauskanta kasvoi kolmannella neljänneksellä ennätystasolleen 175 miljoonaan euroon. Tilauskannassamme on paljon pitkäkestoisia isoja hankkeita, jotka osaltaan lisäävät liiketoimintamme vakautta ja ennustettavuutta”, hän toteaa osavuosikatsauksessa.

Kannattavuus jäi kuitenkin tavoiteltua alhaisemmaksi. Syitä olivat muun muassa uudiskohteiden viivästykset, yksittäiset projektiylitykset, digitaalisten palveluiden lisääntynyt alihankinta ja kohollaan olevat sairauspoissaolot.

”Kohonneet materiaalikustannukset ja nopeasti nousseet korot ovat lisänneet epävarmuutta rakennusalalla. Teknisen suunnittelun osalta vaikutukset eivät ole yhtä voimakkaita, mutta tietyillä Sitowisen markkinasegmenteillä on riski hieman hidastuvasta kehityksestä. Ensi vuoden osalta näkymiin vaikuttavat myös kuntien viimeaikaiset päätökset leikata ensi vuoden investointibudjetteja”, Haasmaa toteaa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowise jatkoi vielä kasvu-uralla – tilauskanta ennätystasolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat