Kokeile kuukausi maksutta

Helen ja Lämpöykkönen perustavat kiistellyn yhteisyrityksen

Uusi maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvä yhteisyhtiö Geonova Oy aloittaa toimintansa joulukuussa. Aiempi yritelmä ei kelvannut Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV:lle, joka katsoi sen johtavan haitallisiin kilpailuvaikutuksiin kaukolämpöön liitettävien lämpöpumppujen markkinoilla.

Espan tekojärven vieressä olevan luolan lämpöpumppulaitos. Kuva: Kari Pullinen

Helen oy ja Lämpöykkönen oy ovat perustaneet maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvän yhtiön, Geonova oy:n. Yhtiö tuo murroksessa oleville energiamarkkinoille elinkaarimallin, joka mahdollistaa energiatehokkaaseen lämmitysjärjestelmään siirtymisen yhä useammalle taloyhtiölle sekä teollisuus- ja liikekiinteistölle ilman alkuinvestointia.

Geonova tarjoaa yrityksille ja taloyhtiöille muun muassa maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuja elinkaarimallilla (Energy-as-a-Service) tavoitteenaan uudistaa nykyistä lämpöpumppumarkkinaa asiakaskeskeisemmäksi. Nykyinen maalämpö- ja lämpöpumppumarkkina toimii pääasiassa kertainvestointimallilla, kun elinkaarimalli on matalan investointikynnyksen malli.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helen ja Lämpöykkönen perustavat kiistellyn yhteisyrityksen”

Viimeisimmät näkökulmat