Kokeile kuukausi maksutta

Teräselementille suuri hallihanke Akaan Toijalaan

Teräselementti rakentaa Toijala Worksille uudet tilat. Aiemmat tilat tuhoutuivat tulipalossa vuosi sitten.

Havainnekuva Toijal Worksin uusista toimitiloista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Suunnittelu Kärki

Uudet, noin 9 000 neliömetrin tuotanto- ja toimistotilat nousevat Akaan Toijalaan. Halliurakan lisäksi toteutetaan projektinjohtomallilla tehtävät maanrakennus- ja perustustyöt sekä sisätyöt osittain.

Toijala Works on koneenrakennuksen erikoisosaaja, joka valmistaa asiakkailleen kokonaisia koneita tai niihin liittyviä teräsrakenteita. Yrityksen tuotantotiloissa syttyi tulipalo tammikuussa 2022. Koneistamo, hitsaustilat ja osa kokoonpanosta tuhoutuivat.

Yritys on toiminut vuoden ajan osittain väistötiloissa. Nyt yritykselle rakentuvissa uusissa tuotantotiloissa on myös toimisto- ja sosiaalitilaa lähes 2 000 neliömetriä kahdessa kerroksessa.

Kokonaisurakkarakentamisesta Teräselementillä vastaavan tuotantojohtaja Tuomas Norrin mukaan oman lisämausteensa projektiin tuo tiukka aikataulu, jonka aikana on otettava huomioon asiakkaasta lähtevät suunnittelutarpeet.

Kohteessa on huomioitava erityisesti kantavat rakenteet, sillä kuormitukset vaihtelevat eri paikoissa, sekä suuret sisälle tulevat konepedit, joiden vuoksi kaivuutöitä ja rakenteita joudutaan tekemään syvälle.

”Projektissa tarvitaan hyvää vuoropuhelua asiakkaan ja käyttäjän kanssa, sillä tuotantotilan erityisvaatimukset aiheuttavat paljon normaalista varastohallista poikkeavia suunnitteluratkaisuja. Myös suunnitelmien ylläpito ja oikeiden ratkaisuiden toimittaminen konepajalle on erityisen tärkeää”, Norri kertoo.

Hankkeen maanrakennustyöt on aloitettu vuoden 2022 lopussa ja perustustyöt käynnistetään tammikuun 2023 alussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teräselementille suuri hallihanke Akaan Toijalaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat