Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Pasilan Train Factoryn arkkitehtikilpailu ratkesi

Arkkitehtikilpailun avulla haettiin ratkaisuja siihen, kuinka uusi hotelli- ja toimistorakennus voitaisiin sijoittaa osaksi historiallisesti arvokasta aluetta.

Havainnekuva Train Factoryn arkkitehtikilpailun voittajatyöstä A Roof for Helsinki. Kuva: MassLab Porto sekä Afry & Afry Ark Studio.

Helsingin Pasilan konepajan alueeella on jo nyt asuntoja, toimistoja, co-working-tiloja, ravintoloita ja kulttuuria. The Train Factory osti vuonna 2018 alueen keskeisimmät rakennukset, Bruno Granholmin suunnittelemat ja vuosina 1899–1910 rakennetut kokoonpanohallin ja maalaamon.

Historialliseen rakennuskokonaisuuteen kuuluu myös 70-luvulla rakennettu entinen sähköjunahalli. Kahta historiallista rakennusta kunnostetaan ja kehitetään nykyaikaiseen käyttöön, sähköjunahallin tilalle on tarkoitus rakentaa hotelli ja pääkonttoritason toimistotilaa, ja tuoda maantasokerroksiin uusia, monipuolisia toimintoja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Pasilan Train Factoryn arkkitehtikilpailu ratkesi”

Viimeisimmät näkökulmat