Kokeile kuukausi maksutta

Saksassa kiinteistöjen energiasaneeraukset rajussa vauhdissa

Osin Ukrainassa käytävän sodan johdosta, osin myös muista syistä, kuten vihreästä siirtymästä johtuen, on Saksassa meneillään huikea energiabuumi. Tämä sataa erityisesti lämpöpumppuvalmistajien laariin.

Oilonin Sami Pekkola esittelee ISH-messujen kuuminta hottia: lämpöpumppu teollisuuden hukkalämpöjen hyödyntämiseen. Kuva: Heikki Heikkonen

Jos Saksassa pidettävillä ISH-messuilla muuten vaikuttaakin varsin rauhalliselta, niin maailma muuttuu täysin siirryttäessä lämmityslaitevalmistajien valtaamiin näyttelyhalleihin. Väkeä on salin täydeltä ja hurmoshenkiset toimitus- ja myyntijohtajat huutavat kilvan yli yleisön esitellen uusia tuotteitaan.

Tunnelma on höyryävän kuuma, eikä sitä helpota edes paikallinen, varsin tunnettu janojuoma. Lämpöpumppujen kysyntä ja tarjonta ovat käsittämättömän hurjaa, ja markkinaa riittää vuosikausiksi eteenpäin energiamurroksen ja ilmastonmuutoksen torjunnan ottaessa kierroksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saksassa kiinteistöjen energiasaneeraukset rajussa vauhdissa”

Viimeisimmät näkökulmat