Kokeile kuukausi maksutta

”Rakennustuoteasetuksen soveltaminen uudelleenkäytettäville tuotteille on välillä kuin yrittäisi tunkea neliön muotoista palikkaa liian pieneen ympyrän muotoiseen reikään” – Kiertotaloudessa on yhä pullonkauloja

Yhä suuremmalle osalle purkujätteestä löytyy uusia käyttömahdollisuuksia. Niiden soveltaminen ei kuitenkaan aina kannata.

MTV:n Pöllölaakson purkujäte lajitellaan kaikkiaan 18 eri jätejakeeksi. Kuva: Esko Jämsä

Kevään myötä käynnistyi yksi tämän vuoden suurimmista purkutyömaista Suomessa, kun MTV:n legendaarista Pöllölaaksoa Helsingin Ilmalassa alettiin rouhia maan tasalle. Useista rakennuksista koostuvassa kokonaisuudessa on noin 30.000 neliömetriä toimistotilaa ja 6.000 neliön kokoiset pysäköintitilat.

Neljän toimistorakennuksen, filmihallin ja kahden pysäköintihallin purkamisessa menee syyskuulle. Tässä vaiheessa kokonaan on purettu kaksi pysäköintitaloa ja filmihalli. Vanha päärakennus on edennyt runkopurkuun, ja muissakin rakennuksissa tehdään sisäpurkua.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Rakennustuoteasetuksen soveltaminen uudelleenkäytettäville tuotteille on välillä kuin yrittäisi tunkea neliön muotoista palikkaa liian pieneen ympyrän muotoiseen reikään” – Kiertotaloudessa on yhä pullonkauloja”

Viimeisimmät näkökulmat