Kokeile kuukausi maksutta

Uponor hylkäsi belgialaisen Aliaxiksen tarjouksen, mutta toivottaa tervetulleeksi omistamaan yhtiötä

Kisa Uponorista saattaa kiihtyä, mutta tässä vaiheessa pääomistaja vihelsi pelin poikki ja hallitus tuli esiin selkeällä kannanotolla. Seuraava käänne jää arvailujen varaan, mutta tuskin Aliaxis tyytyy osaansa vaitonaisena.

Kuvassa vasemmalta lukien Uponorin talousjohtaja Markus Melkko, toimitusjohtaja Michael Rauterkus ja hallituksen jäsen Hans Sohlström.

Uponorin osavuosikatsauksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa yhtiön hallituksen jäsen Hans Sohlström perusteli hyvin tarkkaan, miksi Uponorin hallitus yksimielisesti tyrmäsi belgialaisen kilpailijansa Aliaxiksen ostotarjouksen. Tiivistetysti voi sanoa, että hinta on aivan liian matala, ja Uponor on kyllin vahva yhtiönä ja brändinä seisomaan omilla jaloillaan.

Aikaisemmin viime viikolla julkistettu ostotarjous Uponorin osakkeista ei Uponorin hallituksen mukaan vastaa Uponorin arvoa eikä sen pitkän aikajänteen mahdollisuuksia eikä näin ollen ole osakkeenomistajien etujen mukainen. Hans Sohlström painotti, että Uponorin suurimman osakkeenomistajan Oras Investin toimitusjohtaja ja Uponorin hallituksen puheenjohtaja Annika Paasikivi jääväsi itsensä päätöksenteossa, mutta ilmaisi kielteisen kantansa tarjoukseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponor hylkäsi belgialaisen Aliaxiksen tarjouksen, mutta toivottaa tervetulleeksi omistamaan yhtiötä”

Viimeisimmät näkökulmat