Kokeile kuukausi maksutta

Kaksijakoinen vuosi hyydytti kiinteistökaupat

Kiinteistökauppa hiljeni viime vuoden lopulla finanssikriisin jälkeisten vuosien lukemiin, kun talouden ja rahoitusmarkkinoiden ympäristö muuttui rajusti.

Viime vuoden suurin yksittäinen arvoltaan julkistettu kiinteistökauppa oli Stockmannin myynti. Kuntien eläkevakuutusyhtiö Kevan osti Stockmannin Helsingin-tavaratalokiinteistön 400 miljoonalla eurolla. Kuva Seppo Kärki

Rakennuskustannusten nousu sekä nopeasti nousseet inflaatio ja korot muuttivat viime vuoden lopulla kiinteistösijoittamisen maailmaa rajusti ja vaikutukset heijastuivat suoraan vuokramarkkinoihin ja rakentamiseen.

Ennen loppuvuoden hiljentymistä asuntoja ja yhteiskuntakiinteistöjä myytiin eniten, ja niiden osuus oli yli puolet vuoden 2022 kokonaisvolyymistä. Kiinteistökauppatilastoissa asuntojen osuus nousi 29 prosenttiin, mutta kaupankäynti hiljeni vuoden loppua kohden.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaksijakoinen vuosi hyydytti kiinteistökaupat”

Viimeisimmät näkökulmat