Kokeile kuukausi maksutta

Pitkän tähtäimen väyläsuunnitelma uhkaa jäädä toteutumatta – vasta muutama hanke on saanut rahoituksen

Rakennuslehti kävi läpi kolme ensimmäistä väyläverkon investointiohjelmaa. Karsintaa on jo nyt jouduttu tekemään kovalla kädellä.

Viimeisen kahden vuoden aikana päätetty suurin väyläinvestointi on Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen. Kuvassa Kirjalansalmen vanha silta Paraisilla. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Väyläverkon kahdeksanvuotiseen investointiohjelmaan vuonna 2021 kirjatuista lähes 60:stä väyläverkon kehittämishankkeesta vain neljä kokonaista ja kaksi osahanketta on tähän mennessä saanut eduskunnalta rahoituspäätöksen.

Rahoitusta ovat saaneet valtatie 6:n hanke Kouvolan Korialla, valtatie 9:n kehittäminen Lentokentäntien liittymän kohdalla Siilinjärvellä Kuopion kupeessa, Oulun Poikkimaantien leventäminen nelikaistaiseksi sekä Suhangon kaivostie Ranualla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pitkän tähtäimen väyläsuunnitelma uhkaa jäädä toteutumatta – vasta muutama hanke on saanut rahoituksen”

Viimeisimmät näkökulmat