Kokeile kuukausi maksutta

Kauppakamari: Helsingin keskustan suunnitteluun kokonaisnäkemystä ja yritysten ääntä

Esimerkiksi nostetaan Esplanadi, joka on katutyömaana keskellä parasta sesonkia. Vuonna 2024 kaikki Helsingin sisääntuloväylät ovat yhtä aikaa työmaana ja ydinkeskustan saavutettavuus on todella huono.

Keskusta-alueen vetovoima on Helsingin seudulla toimivien yritysten mukaan heikentynyt rajusti. Yhtenä syynä on se, ettei kehityshankkeissa huomioida ja kuunnella riittävästi elinkeinoelämän ääntä.

Helsingin seudun kauppakamari, elinkeinoelämän järjestät sekä joukko keskusta-alueen yrityksiä vetoaa Helsingin kaupunkiin, jotta se ottaisi yritykset aidosti mukaan ydinkeskustan kehittämishankkeisiin. Erillisten projektien sijaan ne vaativat kaupungilta kokonaissuunnitelmaa ydinkeskustan elinvoiman lisäämiseksi ja yritysvaikutusten selkeämpää arviointia.

Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiaiselle on jätetty asiaa koskeva vetoomus. Allekirjoittajien mukaan ydinkeskustan elinvoiman valmistelussa on ohitettu yritysten esittämiä näkemyksiä, joita on tuotu esiin elinkeinoelämän ja kaupungin yhteistyöfoorumeilla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppakamari: Helsingin keskustan suunnitteluun kokonaisnäkemystä ja yritysten ääntä”

Viimeisimmät näkökulmat