Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Taka-Töölöön nousee asuintalo, joka on muodoltaan kuin pulloon suljettu joki

Arkkitehti Steven Holl voitti vajaat 20 vuotta sitten suunnittelukilpailun, jonka tuloksena Taivallahden kasarmitontille Taka-Töölöön on rakenteilla muodoltaan poikkeuksellinen asuinkerrostalo. Hanke jäi aiemmin kahdesti kesken sen vaativuuden takia. Nyt työmaata luotsaa SSA Rakennuksen nuori projektinjohtotiimi.

Rakennuksessa ei ole ainuttakaan suoraa kulmaa. Kuva: Jussi Helttunen

Taivallahden kasarmit Helsingin Taka-Töölössä olivat Helsingin Autokomppanian käytössä vuoteen 2003 asti, minkä jälkeen käyttäjistä jäi jäljelle vain Kaartin soittokunta. Torvimusiikkikin tontilla on vaimennut jo vuosia sitten, ja vuodesta 2016 lähtien sinne on rakennettu asuntoja. Nyt suojeltavien funkistalojen viereen rakenteilla oleva 117 huoneiston asuintalo valmistuu ensi vuoden syksyllä runsaan kahden vuoden kestoisten työmaatöiden jälkeen.

Kokonaisarvoltaan noin sadan miljoonan euron hanke käynnistyi sen jälkeen, kun SSA Rakennus oli päässyt sopimukseen rakennuttaja Newil & Baun kanssa. Työmaa käynnistyi suunnitellusti, ja sitä edelsi noin puolen vuoden mittainen, tilaajan ja SSA:n yhteinen suunnitelmien kehitysvaihe. Kaikki meni odotetusti helmikuuhun 2022 asti, kunnes yksi iso ja ikävä uutinen oli sotkea kaiken heti alkuun.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Taka-Töölöön nousee asuintalo, joka on muodoltaan kuin pulloon suljettu joki”

Viimeisimmät näkökulmat